Vágólapra másolva!
Az AC Milan elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a Liverpool edzője, Arne Slot többek között Szoboszlai Dominikról is elmondta a véleményét.

A Liverpool kedden egy év kihagyás után tér vissza a megújult lebonyolítási rendszerű Bajnokok Ligájába, ami több szempontból is különleges lesz az angoloknak. A Vörösök új vezetőedzője, Arne Slot ugyanis a klub színeiben első BL-meccsére készül, ráadásul éppen a 46. születésnapján. A milánói rangadó előtti sajtótájékoztatón a holland trénert többek között arról kérdezték, hogy Szoboszlai Dominik mennyire fontos szerepet tölt be a csapatában, amire elárulta, megvan elégedve a magyar válogatott csapatkapitányával, azonban szerinte van még amiben fejlődnie kell.

"Úgy gondolom, hogy az összes játékosom fontos szerepet játszik" – felelte Slot, amikor Szoboszlai csapatban betöltött szerepére kérdeztek rá.

Liverpool FC v Real Betis - Pre-Season Friendly, szoboszlai dominik
A Liverpool edzője több gólt várt Szoboszlai Dominiktól
Fotó: Getty Images via AFP

"Szoboszlai Dominik mind a négy eddigi bajnokinkat végigjátszotta, és minden játékos fontosabbnak érzi magát, amikor játszik, mint amikor nem. Minden csapattagnak megvan a maga szerepe, de a szezon során mindannyian sokat fognak játszani, hiszen sok meccs vár ránk. 

Ő fontos játékos számunkra, különösen olyankor, amikor nincs nálunk a labda, kiválóan gyakorol nyomást az ellenfelekre. Azt hiszem, amin még dolgoznom kell vele, az az, hogy még jobban részt vegyen a gólszerzésben és a gólhelyzetek teremtésében,

 ha jól emlékszem, az előző idényben három gólt szerzett a bajnokságban. Egy Liverpoolban játszó támadó középpályás esetében ennek a számnak emelkednie kell, de összességében nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy eddig teljesített. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy ha egy olyan csapatban játszik, ahol ennyi minőségi csapattárs van körülötte, akkor a végén több gólt is fog szerezni.

Szoboszlai a Liverpool mind a négy eddigi bajnokiját végigjátszotta, a Bajnokok Ligájában pedig először léphet pályára a Vörösök színeiben, és ha lehetőséget kap, akkor már az ötvenedik tétmérkőzésén szerepelhet a klub mezében – írja a Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!