Vágólapra másolva!
A Premier League hatodik fordulójában a Manchester United bő egy félidőt emberhátrányban játszva 3-0-ra kikapott a Tottenham ellen az Old Traffordon. Angol szakértők szerint a játékvezető hatalmasat hibázott a meccsen.

A Tottenham – amely csütörtökön a Ferencváros ellen lép pályára a Groupama Arénában – már a 3. percben megszerezte a vezetést Brennan Johnson góljával, majd a 42. percben Bruno Fernandes kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a hazaiak, mai gyakorlatilag el is döntötte a meccs sorsát.

Az angol Sky szakértőjeként dolgozó, korábbi Premier League-játékvezető, Dermot Gallagher szerint nem kellett volna pirosat adni a Manchester United csapatkapitányának, aki James Maddison lábát találta el, amiért azonnal pirosat kapott.

Bruno Fernandes piros lapot kapott, amivel eltiltás is jár majd
Fotó: Paul ELLIS / AFP

„Szerintem a játékvezető nem látta, nem láthatta az ütközést. Ez egy sima ütemtévesztés volt, de lehetett másképp is látni. Az elfogadhatóbb döntés a sárga lap lett volna” – mondta Gallagher.

Sue Smith, a csatorna másik szakértője szerint sem ért pirosat az eset. „Nem volt piros. Megcsúszott és a sarkával érte el az ellenfelét. Nem volt benne erő, nem veszélyeztette az ellenfelet. Egyértelműen nem piros lap. Legfeljebb sárga” - mondta.

Győzelmével a Tottenham feljött a tabella nyolcadik helyére, míg Erik ten Hag három meccs óta nyeretlen csapata visszacsúszott a 12. pozícióba.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!