Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Bundesliga-címvédő Bayer Leverkusen és az angol Brighton is érdeklődik az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Parma magyar válogatott játékosa, Balogh Botond iránt.

Az olasz Tuttosport információi szerint az angol és a német élvonalból is érdeklődnek az olasz élvonalban újonc Parma magyar válogatott védőjéért, ráadásul a lap beszámolója szerint már konkrét ajánlat is érkezett a német bajok Bayer Leverkusentől, illetve a Brightontól. 

A cikkből ugyanakkor az nem derül ki, hogy mennyit fizetnének az érdeklődő klubok a hatszoros magyar válogatott hátvéd játékjogáért, mint ahogy az sem, hogy a Parma nyitott lenne-e a transzferre, ugyanis Balogh alapembernek számít Fabio Pecchia csapatában.

Bologna FC v Parma Calcio 1903 - Serie A Enilive, balogh botond
Balogh Botond iránt a Németországból és Angliából i érdeklődnek
Fotó: NurPhoto via AFP

Az MTK-nál nevelkedett Balogh Botond öt évvel ezelőtt, 2019-ben állt légiósnak és lett a Parma U19-es csapatának játékosa, majd egy évvel később felkerült a felnőtt csapathoz. Az idei szezonban eddig hét bajnokin szerepelt, valamint végigjátszotta a Palermo elleni Olasz Kupa-meccset is. 

A 22 éves védő áprilisban két évvel hosszabbította meg szerződését, amely így 2027 nyaráig van érvényben. A magyar válogatottal jelenleg az októberi Nemzetek Ligája-meccsekre készülő futballista piaci értékét 1,8 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!