Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a jövőjével kapcsolatban elárulta, hogy nem tervez visszatérni még a következő egy évben, ezzel gyakorlatilag eloszlatta a Manchester Uniteddel kapcsolatos pletykákat.

Az 54 éves angol szakember nyolc év után idén nyáron távozott az angol válogatott éléről, miután a csapata kikapott Spanyolországtól a nyári németországi Európa-bajnokság döntőjében. Southgate irányítása alatt az angol válogatott kétszer jutott Eb-döntőbe, a 2018-as világbajnokságon pedig elődöntőig menetelt, két éve Katarban viszont a negyeddöntőben búcsúzott együttesével. Összesen 102 meccsen dirigálta az angol csapatot, mérlege 61 győzelem, 24 döntetlen és 17 vereség. 

Spain v England: Final - UEFA EURO 2024, gareth southgate
Gareth Southgate egyelőre nem szeretne még visszatérni az edzősködéshez
Fotó: NurPhoto via AFP 

A korábbi szövetségi kapitányt az elmúlt hónapokban többször is összeboronálták már a Manchester Uniteddel, amely borzalmasan kezdte a szezont Erik ten Haggal. A holland edző már az előző idényben is rengeteg kritikát kapott, főleg azután, hogy negatív rekordot jelentő nyolcadik helyen zárt a csapatával, de az állását még sikerült megmentenie az FA-kupa győzelemmel. Ten Hag jövője azonban újra bizonytalanná vált a szezon elején, mivel a United az eddigi 11 mérkőzéséből csupán hármat tudott megnyerni, miközben a bajnokságban a csalódást keltő 14. helyen, míg az Európa-ligában a 21. helyen áll. 

Southgate jövőre még nem fog edzősködni

A lemondása óta Gareth Southgate kerülte a nyilvánosságot, de a Európai Klubszövetség (ECA) csütörtöki athéni közgyűlésén részt vett, ám a jövőjét firtató kérdésekre elárulta, kizártnak tartja, hogy a közel jövőben visszatérjen a klubfutball vérkeringésébe. 

A következő egy évben még nem fogok edzősködni, ebben biztos vagyok. Most időt kell adnom a testemnek és a lelkemnek, hogy a megfelelő döntést tudjam majd meghozni. Élvezem az életet, szóval nem akarok semmit elsietni

– szögezte le Southgate, ezzel pontot téve azokra a híresztelésekre, miszerint ő veheti át Erik ten Hag helyét a Manchester United kispadján.

erik ten hag
Továbbra is inog a kispad Erik ten Hag alatt
Fotó: AFP 

A Sky Sports beszámolója szerint az angol válogatott előtt a Middlesbrough csapatát iránytó Southgate azt is elmondta, a jövőben biztosan nem lesz újra szövetségi kapitány, de jól átgondolt döntést szeretne hozni, mielőtt újra edzősködni kezd.

"Ez valószínűtlen, mert az angol megbízatásom egy igazi szívügy volt" - fejtette ki a tréner, akit megbízott minőségben Lee Carsley váltott a nemzeti csapatnál. "Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen sok lehetőség kínálkozik számomra. A futball üzleti oldala nagyon érdekes. Nem rég meghívtak a Harvardra, hogy tartsak előadást, de emellett is rengeteg izgalmas feladat vár még rám a jövőben. 54 éves vagyok, szeretném most élvezni az életet és kellő motivációt találni a következő 10-15 évre. A legfontosabb azonban az, hogy megadjam magamnak az időt, hogy jó döntéseket tudjak hozni" - mondta Southgate.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!