Vágólapra másolva!
Szerdán este három magyar válogatott focista is pályára lépett a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Szoboszlai Dominik gólpasszt adott, a Liverpool pedig 2-0-ra legyőzte az olasz Bologna együttesét. Gulácsi Péter és Willi Orbán is végigjátszotta az RB Leipzig Juventus elleni meccsét, amelyet az olasz csapat nyert meg 3-2-re. A szerdai pályára lépéssel mindhárom játékos növelte BL-meccseinek számát, Gulácsi pedig hamarosan letaszíthatja az élről Puskás Ferencet.

A 34 éves Gulácsi Péternek a Juventus elleni volt a 37. mérkőzése a Bajnokok Ligájában, így a második helyen áll a magyarok örökrangsorában és már csak négy meccsre van Puskás Ferenctől, aki pályafutása során 41 találkozót játszott a legrangosabb európai kupasorozatban. Ha magyar válogatott kapus továbbra is a lipcsei csapat kezdőjében marad, akkor még az őszi szezonban megelőzheti Puskást, hiszen a megújult Bajnokok Ligájában már nem hat, hanem nyolc mérkőzést játszanak a csapatok. 

Atletico de Madrid v RB Leipzig - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD1
Gulácsi Péternek óriási BL-rutinja van már
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton

Gulácsinak egyébként a Bajnokok Ligájában nincs olyan jó statisztikája, mint a Bundesligában. Az 58-szoros magyar válogatott kapus 37 meccsen 67 gólt kapott, és csak ötöt tudott lehozni bekapott gól nélkül. 

Gulácsi után az aktív magyar játékosok közül Willi Orbán játszott a második legtöbb BL-meccset. AZ RB Leipzig védője 32 találkozónál jár, ezzel pedig hatodik helyen áll az örökrangasorban – Zámbó Sándorral holtversenyben. 

Az örökrangsor 10. helyén a Liverpool középpályása, Szoboszlai Dominik áll, aki a Bologna elleni találkozón a 25. meccsét játszott a BL-ben. Szoboszlai 25 meccsen hét gólnál és négy gólpassznál jár. 

Szoboszlai, Milan, Bajnokok Ligája
Szoboszlai szorgosan gyűjti a meccseket a BL-ben
Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia

A meccsek számát tekintve pedig biztosan meg fogja előzni az élen álló Puskás Ferencet, hiszen Szoboszlai még mindig csak 23 éves, így rengeteg meccse lesz még a Bajnokok Ligájában. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!