Vágólapra másolva!
A Fehérvár elleni bajnoki vereség volt az utolsó csepp a pohárban, a Debrecen kirúgta Máté Csabát.

A Debrecen szombaton 2-0-ra kikapott a Fehérvár csapatától és korábban a vezetőség úgy döntött, hogy ez a bajnoki és a Mezőkövesd elleni kupameccs dönt majd az edző sorsáról, így nem is várták meg az NB II-es ellenféllel szembeni kupameccset, Máté Csabának mennie kellett.

Máté Csaba
Máté Csaba nyeretlen maradt az NB I-ben a Debrecen csapatával
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A DVSC vezetése a vezetőedzővel közösen értékelte az elmúlt időszakot, s az a döntés született ,hogy elválnak a klub és a Máté Csaba vezette szakmai stáb útjai, hiszen a gárdának új impulzusokra van szüksége. Máté Csaba nehéz pillanatban vette át a Loki vezetőedzői posztját, személyében kiváló szakembert és nagyszerű embert ismertünk meg, aki mindent megtett a klubért, azonban az előző meccsek eredménytelensége azt jelzi, hogy más szakmai utat kell választani - olvasható a klub közleményében.

Máté Csabának mindössze hat meccs jutott a debreceni kispadon. Egy 4-0-s, Békéscsaba elleni kupameccsen elért sikerrel nyitott, majd zsinórban öt meccsen kapott ki az NB I-ben. Sorrendben a Nyíregyháza, az MTK, a Puskás Akadémia, a Paks, majd a Fehérvár is legyőzte a csapatot.

A legsúlyosabb vereséget a Pakstól szenvedte el a Loki (5-0), ezt követően a játékosokkal is levetették a mezt a szurkolók, míg Dzsudzsák Balázs az öltözőfolyósón üvöltözött.

 

Egyelőre a közönségkedvenc veszi át a munkát

A vezetőedzővel távozik segítője, Máté Roland és Éger László is. 

Fontos elismerni, hogy az elmúlt hetek sikertelensége nem kizárólag edzői felelősség, ebben mindenkinek, így a játékosoknak is szerepük van. A jelenlegi helyzetből való mielőbbi kilábalás közös felelősség és ehhez összefogás szükségeltetik

- írta a klub.

A közleményből az is kiderült, hogy a mezőkövesdi kupameccsen és a Ferencváros elleni idegenbeli bajnokin megbízott vezetőedzőként Dombi Tibor irányítja a Debrecent, munkáját Madar Csaba segíti majd.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!