Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Liverpool magyar sztárjának, Szoboszlai Dominiknak a menedzsere, Esterházy Mátyás szerint a válogatott csapatkapitánya sportszakmailag nehezen tudna előrébb jutni, mint ahol most van.

Esterházy Mátyás szerint Szoboszlai Dominikban minden megvan, ami ahhoz kell, hogy egy játékos sikeres legyen.

Wolverhampton Wanderers FC v Liverpool FC - Premier League, Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik nagyon jó helyen van Liverpoolban 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto

Szoboszlai Dominik sportszakmailag nehezen tudna előrébb jutni, mint ahol most van

"2023-ban életünk egyik legfontosabb, és talán legjobb döntését hoztuk azzal, hogy Domi a Liverpoolba szerződött. Tényleg minden idegszálával azon van, hogy ott minél sikeresebben tudjon szerepelni. Olyan klubnál van, ahol a gyerekként kitűzött minden célját el tudja érni. 

A lehetőség ott van benne, esélye van rá, hogy megnyerje az angol bajnokságot, európai kupában szerepel, és ott is messzire juthat. Az, hogy ebből mi fog kisülni, nem az én kezemben van, de talán nem is csak az övében. Szeretném, ha élvezné a mindennapjait, és ha így lesz, akkor biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz"

 - mondta Esterházy Mátyás az Eurosportnak Szoboszlai Dominkról, akivel kapcsolatban elárulta azt is, hogy egy nagyon erős és határozott személyiség, magas szinten van technikailag és fizikálisan, gyakorlatilag mindent tud a játékról, nagyon jól tudja értelmezni azt.

"Úgy gondolom, hogy sportszakmailag annál előrébb jutni, mint ahol Dominik most van, igen nehéz. Ezért nem is szeretnék ilyenről beszélni, mert teljesen fölösleges. Dominik a világ egyik legjobb klubjában szerepel, és nagyon boldog ott.

 Folyamatosan játszik, nem hiszem, hogy ebben a helyzetben érdemes bármi másról beszélni" - mondta a menedzser arra a kérdésre, hogy hány lépéssel előre tervezi meg a vele dolgozó futballisták pályafutását.

"Idén a lehetséges játékpercei 94%-át a pályán töltötte. Tavaly a 73%-át, a Premier League-ben a Liverpool hetedik legtöbb játékpercet kapó játékosa volt. Amikor a bajnokikon keretben volt, egyszer sem fordult elő, hogy nem lépett pályára. Erről beszélni így teljesen fölösleges, mert a számok megteszik helyettünk. Címeket szeretne nyerni, és erre minden esélye megvan" - mondta Esterházy Mátyás Szoboszlai liverpooli helyzetével kapcsolatban.

A Liverpoolra és Szoboszlai Dominikre vasárnap (17.30) a Chelsea elleni rangadó vár a Premier League-ben. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!