Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ronald Koeman szövetségi kapitány szerint hiba lenne azt gondolni, hogy csapata simán legyőzi a magyar együttest pénteken a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.

"Más meccs lesz, mint az eddigiek, mert minden ellenfél máshogy játszik. Igyekszünk tartani azt a szintet, amit eddig mutattunk, azaz nagy energiával akarunk futballozni. Messze nem a legegyszerűbbek ezek a találkozók. 

Az NL előző idényében a magyarok az utolsó meccsig versenyben voltak a csoportelsőségért, és most is ugyanazok a játékosok alkotják a válogatottat. 

Nehéz megmondani, most miért megy gyengébben az ellenfélnek, de ne gondoljuk, hogy csak úgy simán nyerünk" - jelentette ki az idén nyáron Eb-elődöntős hollandok szövetségi kapitánya.

A 61 éves edző szerint elsősorban a magyarok taktikáján múlik a meccs képe, de ha úgy játszanak, mint szeptemberben a németek ellen, akkor az kecsegtető lehet számukra. Amennyiben viszont zártabb lesz a magyar csapat, akkor játékosainak türelmesnek kell maradniuk, és nagyon figyelni kell, amikor az ellenfél próbálkozik támadásvezetéssel.

Pressconference Netherlands 10-10-2024
Ronald Koeman pontosan tisztában van Szoboszlai Dominik képességeivel
Fotó: NurPhoto via AFP/EYE4images/NurPhoto

Nincs szükségem Virgil van Dijkre, Ryan Gravenberchre és Cody Gakpóra, azaz a liverpooli játékosaimra ahhoz, hogy tudjam, Szoboszlai Dominik nagyon jó és fontos játékosa a magyar válogatottnak. 

Minden helyzet rajta keresztül történik" - idézte az MTI Koemant, aki elárulta, hogy testvérének, a 2008 és 2010 között magyar szövetségi kapitány Erwin Koemannak jó kapcsolatai maradtak, így ez adott számára egy kis betekintést a magyar labdarúgásba.

Koeman, aki játékosként két 1-0-s győzelem részese volt Budapesten, saját együtteséről úgy vélekedett, jól zárták az első két fordulót az NL-ben.

"Védekezésben jól zártunk, de remek volt az átváltás védekezésből támadásba is. Nyomatékosítottuk a játékosokban, hogy ezt folytassák és ugyanúgy nagy energiával lépjenek pályára. Sok pozícióban nagy a verseny, ennek is köszönhető, hogy emelkedik a játékunk színvonala" - magyarázta Koeman a sikerek titkát.

Denzel Dumfries arról beszélt, hogy a Puskás Arénáról rossz emléke van, mivel 2021-ben a holland válogatott kikapott az Eb nyolcaddöntőjében, 

de hozzátette, hogy akkor más ellenféllel, a csehekkel találkoztak.

Pressconference Netherlands 10-10-2024
Denzel Dumfriesnek nincs jó emléke a Puskás Arénáról
Fotó: NurPhoto via AFP/EYE4images/NurPhoto

Az Internazionale szerződéshosszabbítás előtt álló jobb oldali védője elmondta, a nyári kontinenstorna után később csatlakozott be a munkába a klubjánál, ezért játszott kevesebbet az idény elején, de most már több lehetőséget kap.

A telt házas Puskás Arénában a svájci Lukas Fähndrich sípjelére pénteken 20.45-kor kezdődik a magyar-holland találkozó, melyet a magyarok egy ponttal a sereghajtó pozícióból várnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!