Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Barcelona és a spanyol válogatott korábbi labdarúgója, Gerard Piqué ellen továbbra is folyik a nyomozás, ugyanis az egykori futballsztárnak köze lehet ahhoz, hogy a Spanyol Szuperkupa megrendezése átkerült Szaúd-Arábiába.

A labdarúgó Spanyol Szuperkupát először 2020-ban rendeztek Szaúd-Arábiában, 2021-et leszámítva - a koronavírus-járvány miatt - pedig azóta mindig a közel-keleti országban került sor a tornára. A spanyol rendőrség azonban ezzel kapcsolatban már nyomoz egy ideje, miután szerintük a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) nem csak törvényes keretek között állapodott meg a szaúdi szervezőkkel.

Nagy bajban Gerard Piqué

Ebből az ügyből alaposan kivehette a részét a Barcelona korábbi hátvédje, a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok Gerard Piqué is, akinek a hírek szerint jelentős befolyása volt arra, hogy a sportrendezvény a szaúdiakhoz kerüljön, ezért hálából évi 4 millió eurót (1,5 milliárd forint) fizetnek a katalán védő cégének, a Kosmosnak a kasszájába. 

Gerard Piqué
Gerard Piqué ellen továbbra is nyomoznak
Fotó: AFP (Photo by Lluis GENE / AFP)

Delia Rodrigo bíró arra a következtetésre jutott, hogy a Kosmos és a spanyol fociszövetség között kötött szerződésben jogsértésre utaló jelek mutatkoztak egy bírósági dokumentum szerint. A vád szerint a spanyol szövetség korábbi elnöke, a csókbotránya miatt leváltott Luis Rubiales, valamint a szaúdi kormány tulajdonában lévő Sela Sport Company és Piqué 

2019-ben megállapodást írtak alá, amelyben Piqué cége évente 40 millió eurót kap "sikerbónuszként" a Szaúd-Arábiában rendezett meccsekért.

Piqué jelenléte az üzleti életben igencsak megosztó, a legnagyobb felháborodást még 2018-ban váltotta ki, amikor cégével 25 évre megvásárolta a hatalmas presztízzsel bíró tenisztorna, a Davis-kupa jogait. 

A rendszert alaposan átszervezték, ami nagy visszhangot váltott ki, a bukásra ítélt projekttől pedig 2023-ban megszabadultak.

Piqué 12 éven keresztül élt együtt a kolumbiai énekesnővel, Shakirával, 2022 júniusában azonban bejelentették, hogy szakítanak, miután a spanyol futballista folyamatosan megcsalta a párját. Azóta Piqué leginkább a cégével kapcsolatos korrupciós ügyek miatt kerül a figyelem középpontjába, míg Shakira mögé beálltak a rajongók, a világsztár tavaly felrobbantotta az internetet a nagy részben Piquének szánt bosszúdalával.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről