Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC bejelentette az idény végén elküldött Dárdai Pál utódját. A berlini klub kétéves szerződést kötött a 44 éves Cristian Fiéllel, aki korábban a Nürnberg csapatát irányította.

A 44 éves szakember korábban maga is futballozott, de igazán komoly játékosmúlttal nem rendelkezik. A VfL Bochum és az Alemannia Aachen színeiben összesen 36 meccsen lépett pályára a Bundesligában. A korábbi középpályás 2015-ben vonult vissza, és azonnal munkát vállalt a Dynamo Dresden U19-es csapatánál, majd szépen haladt felfelé a ranglétrán és 2019-ben átvette a másodosztályban szereplő felnőtt csapat irányítását.

2021 nyarán került Nürnbergbe, ahol kezdetben a második csapat edzője volt, majd másfél évvel később kinevezték az első csapat másodedzőjének. Tavaly nyáron lett a Bundesliga 2-ben szereplő Nürnberg vezetőedzője, a világot azonban nem tudta megváltani. A csapata a 12. helyen végzett a másodosztályban, és nyolc ponttal szerzett kevesebbet, mint Dárdai Pál Herthája, nem mellesleg a Nürnberg -21-es gólkülönbséggel zárta a szezont, míg a berlini csapat +10-zel. 

Hertha BSC - 1. FC Nuremberg
Cristian Fiél váltja Dárdai Pált a Hertha kispadján
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az eredmények ellenére Cristian Fiél szerződtetése nem hatott meglepetésként Berlinben, a német sajtó már április végén írt a lehetséges érkezéséről.

Olyan edzőt kerestünk, aki bátor, támadófutballt játszat a csapatával, és már van Bundesliga kettes tapasztalata. Cristian tökéletesen passzolt filozófiánkhoz támadóstílusával, valamint közvetlen és őszinte modorával. Nagyon örülünk, hogy a következő idényben ő lesz a vezetőedzőnk”

 – mondta az új edző bemutatása után Benjamin Weber, a Hertha BSC sportigazgatója. 

Az egyelőre kérdőjeles, hogy Cristian Fiél támadófutballja mennyire lesz sikeres. A 44 éves szakember csapatánál az előző szezonban csak négy együttes lőtt kevesebb gólt, ezek közül három kiesett a Bundesliga 2-ből. 

Nem mellesleg a spanyol állampolgársággal is rendelkező edző az előző szezonban 1.18-as pontátlagot ért el a Nürnberg csapatával, ami korántsem arra enged következtetni, hogy egy sikeredző érkezett a klublegenda Dárdai Pál helyére. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről