Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Elkészült Kylian Mbappé különleges maszkja, amiben már edzett is a péntek esti, hollandok elleni csoportrangadó előtt, de van vele egy kis gond.

Csütörtök este a francia szövetség már közölt képeke arról, ahogy Kylian Mbappé edz a csapattal, miközben egy különleges maszkot visel. A francia szupersztárnak még az osztrákok elleni első csoportmeccsen tört el az orra, ami után azt mondták, könnyen lehet, hogy kihagyja a csoport másik két meccsét a hollandok és a lengyelek ellen. Mbappé azóta már edzett kötéssel az orrán, majd csütörtökön már maszkban. Az edzésen egy francia trikoloros maszkban edzett Mbappé, de a szabályok szerint ilyenben nem léphetne pályára, ugyanis az UEFA ezt is szabályozza.

France Training Session And Press Conference: Group D - UEFA EURO 2024
Kylian Mbappé a szabályok szerint nem léphet pályáa ilyen maszkban
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Ez alapján bármilyen egészségügyi felszerelés, maszk, térdvédő, stb. csak egyszínű lehet, nem lehet rajta sportszergyártó emblémája sem. A karokon vagy a lábakon viselt eszközöknek meg kell egyeznie a felszerelés színével, így ennek értelmében Mbappénak minden bizonnyal más színű maszkot kell majd viselni, amennyiben pályára lép.

„Kylian nagyon jól van, de nem siettetünk semmit, az utolsó pillanatban fogunk dönteni, az érzései alapján” – mondta csapattársáról Antoine Griezmann, a szövetségi kapitány, Didier Deschamps pedig csütörtökön arról beszélt, hogy nagyon jó irányban haladnak a dolgok, hogy pályára léphessen a hollandok elleni csoportrangadón, ami pénteken 21.00 órakor kezdődik majd Lipcsében.

A L'Equipe beszámolója szerint a francia csapatkapitány egyelőre csak szokja a maszkot és szeparáltan edzett, nehogy bármilyen szerencsétlen kontakt érje az orrát. A franciák szerint a maszkot nem is viselte, amikor nem volt rá szükség, csak az edzés elején, illetve a végén, amikor volt esély arra, hogy a labda eltalálja az arcát. A francia sajtó szerint komoly kockázatot jelentene, ha pályára lépne a hollandok ellen, de a jelek szerint könnyen lehet, hogy nem hagy ki egy meccset sem az Európa-bajnokságon.

Mbappé egyébként a sérülése után maga kérte a szurkolókat, hogy adjanak neki tippeket, milyen maszkban lépjen majd pályára sérülése után az Európa-bajnokságon.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről