Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Mint ismert, az angol válogatott gól nélküli döntetlent játszott Szlovénia csapatával kedden a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Kölnben, ezzel mindkét csapat továbbjutott a nyolcaddöntőbe, a magyar válogatott legjobb 16 közé kerülése pedig a szerdai játéknapon dől el. A találkozó után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate és a nemzeti csapat támadója, Harry Kane is nyilatkozott, méghozzá meglepő módon nagyon pozitívan.

Ahhoz, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány együttese biztosan tovább menjen, az angoloknak le kellett volna győzniük Szlovéniát. 

Euro 2024: Denmark - England
Gareth Southgate és Harry Kane is elégedett volt a szlovánok elleni teljesítménnyel 
Fotó: ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az angolok szerint nincs semmi probléma a játékukkal

Gareth Southgate tanítványai azonban nagyon kevés helyzetet tudtak kialakítani a hősiesen védekező riválissal szemben, igaz, ezzel a 0-0-val is megnyerték csoportjukat. Azt hihetnénk, hogy az angolok elégedetlenek a döntetlennel, na meg a mutatott játékkal, de ez közel sem így van.

Hiába volt telejesen ötlettelen az angol válogatott, Harry Kane szerint mégis fejlődtek az első két meccshez képest.

"Jobban játszottunk, mint az előző két találkozónkon, a labdás játékban is jobbak voltunk. 

Igaz, a befejezéseknél akadtak még gondjaink. Az utolsó érintés, passzok nem jöttek össze. A szlovénok nagyon jól védekeztek és így megnehezítették a dolgunkat, de voltak bőven helyzeteink" - nyilatkozta a Bayern München válogatott támadója.

Az angol szurkolók már nem igazán értettek egyet a támadóval, akadt olyan drukker, aki szerint Kane másik meccset "nézett" és azt ajánlja neki, hogy nézze vissza a találkozót, már ha meri.

Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate is elégedett, sőt, büszke a játékosaira.

"A szurkolók a második félidőben a csapat mellett álltak, ez nagyszerű érzés. 

Nagyon büszke vagyok a játékosokra, teljes egészében kontrollálták a mérkőzést, jó néhány lehetőséget kialakítottak. 

Sajnos ezeket nem tudtuk kihasználni, de a védekezésünk végig stabil maradt" - idézte az angolok szakvezetőjét az európai szövetség honlapja.

Hozzátette, természetesen szeretnék több góllal megörvendeztetni a szurkolókat, de a legfontosabb most, hogy csoportelsőként jutottak a nyolcaddöntőbe.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről