Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott második meccsén is kikapott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Marco Rossi csapata Svájc után a házigazdáktól is vereséget szenvedett.

A Svájc elleni 3-1-es vereség után játékban hatalmasat fejlődött a csapat, de a jóval esélyesebb németek ellen is 2-0-s vereség lett a vége, így a magyar csapat jelenleg pont nélkül, utolsó helyen áll a csoportjában, de még nincs veszve minden.

A mieink meccse után a skótok 1-1-es döntetlent játszottak Svájccal, ami azt jelenti, hogy a németek máris továbbjutottak a nyolcaddöntőbe, Svájc a második helyen áll 4 ponttal, a skótoknak 1 pontjuk van, nekünk 0.

Németország - Magyarország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, MHPArena, Stuttgart, euro2024magyarok, 2024.06.19.
Fotó: Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet / Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

Megnéztük, amióta 24 csapat vesz részt az Európa-bajnokságokon, hogy jutottak tovább a csoportharmadikok, ezek alapján pedig még maradt esélyünk. 

Nehezíti a helyzetünket, hogy az A csoportban vagyunk, azaz elsőként végez majd ez a csoport, így a többi csapatnak lesz lehetősége majd számolgatni.

Ez a harmadik 24 csapatos Eb, így az ezt megelőző két tornáról vannak adatok, ez alapján három ponttal még tovább lehet jutni, ehhez pedig győznünk kell majd az utolsó körben a skótok ellen.

2016-ban a szlovákok és az írek is négy ponttal jutottak tovább, míg a portugálok és az északírek hárommal, és mindkét csapatnak nullás volt a gólkülönbsége. A törökök és az albánok mínusz 2-es gólkülönbséggel estek ki.

2021-ben a portugálok, a csehek és Svájc négy ponttal ment tovább a csoportharmadikok közül, míg az ukránok három ponttal mínusz 1-es gólkülönbséggel léptek tovább. A finnek és a szlovákok három ponttal mínusz 2-es, illetve mínusz 5-ös gólkülönbséggel estek ki.

Az elmúlt évek számai alapján tehát legrosszabb esetben három pontra és mínusz 1-es gólkülönbségre van szükségünk, ami 

akkor jöhet csak össze, ha az utolsó körben 3-0-ra nyerünk Skócia ellen.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről