Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban az amerikai Fox csatorna közvetíti a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit, ám a torna kezdete előtt hiába kérkedett azzal, hogy a szurkolók otthonába elhozza a nyár legnagyobb futballeseményét, némi meglepetésre a Magyarország-Svájc mérkőzést nem sikerült élőben adnia.

A futball-lázban égő amerikai szurkolók szombat reggel – a magyar meccs kezdetekor a keleti parton reggel 9, míg a nyugati parton reggel 6 óra volt – arra kelhettek, hogy ráhangolódásképp a Magyarország-Svájc összecsapással indítják a napot. 

Magyarország - Svájc, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, RheinEnergieStadion, Köln, euro2024magyarok, 2024.06.15.
Rengeteg szurkoló lemaradt a magyar válogatott első Eb-meccséről az Egyesült Államokban
Fotó: Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

A The18.com beszámolója szerint azonban a médiavállalat úgy döntött, hogy szombat reggel sem a Fox, sem a Fox Sports 1, sem a Fox Sports 2 csatornáin nem biztosít helyet az Európa-bajnokság második meccsének élő közvetítésére. Ehelyett pedig - a szurkolók legnagyobb megdöbbenésére - futball helyett inkább horgászversenyt egy autóversenyzős dokumentumfilmet adtak, a magyar válogatott Svájc elleni meccsét pedig a fizetős Fubo streamingszolgáltatón keresztül sugározták.

Felháborodtak az amerikai futballrajongók

A rajongók a közösségi médiában dühösen reagáltak a csatorna döntésére.

Szemétség, hogy a FOX néhány Eb-meccset fizetőssé tesz a Fubón keresztül. Emlékszem, amikor még az ESPN-nél voltak a közvetítési jogok, akkor minden egyes mérkőzést élőben adtak, és könnyedén elérhető volt. FOX, nagyon utállak, és elvesztettem minden bizalmamat"

 - írta egy dühős szurkoló az X-en.

"Várjunk csak, tehát nem minden Eb-meccset mutatnak az amerikai tévében? Engem nem érdekel, ha Magyarország-Svájc meccs lesz szombat reggel, akkor is nézni akarom. Mi a fenét csinál a Fox?” – értetlenkedett egy másik futballrajongó.

"Egészen megdöbbentő az a mohóság, hogy fizetős felületre helyezték a mai első meccset" - dühöngött a közösségi médiában egy harmadik.

Ráadásul a Fubo-előfizetők számára sem volt teljesen problémamentes az adás, ugyanis az eredményt és az időt mutató grafika nem látszódott a képernyőn, vagyis ha valaki esetleg a 60 perc környékén kapcsolódott be, akkor fogalma sem volt arról, hogy melyik csapat vezet, és mennyi van még hátra a meccsből. A lap beszámolója szerint a Fubón még négy Eb-meccset láthatnak az amerikai nézők: június 17-én a román-ukrán, 18-án a grúz-török, 21-én a szlovák-ukrán, 22-én pedig a cseh-grúz meccs kerül át az online felületre.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről