Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Kovács István vezeti az egyik, magyar labdarúgó-válogatott szempontjából kiemelt jelentőségű csoportmeccset az Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott számára a foci-Eb szerdai játéknapján mind a négy mérkőzés fontos. 18 órától az E csoportban a szlovák-román és az ukrán-belga, majd 21 órától az F csoportban a georgiai-portugál és a cseh-török mérkőzés is befolyással lehet arra, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány együttese továbbjut-e az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe. A négy mérkőzés egyikén pedig Kovács István játékvezető fújja a sípot.

Eb 2024, Euro 2024, Kovács István, bíró, játékvezető
Az erdélyi magyar Kovács István játékvezető lesz a bíró a cseh-török Eb-csoportmeccsen
Fotó: AFP / AFP or licensors

Az erdélyi magyar Kovács István lesz a cseh-török Eb-meccs játékvezetője

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn döntött arról, hogy Csehország és Törökország hamburgi mérkőzésén Kovács István lesz a játékvezető – vette észre a Magyar Nemzet. Ha az E csoportban nem lesz kaotikus végjáték, és a portugálok nem kapnak ki Georgiától, akkor a cseh-török meccs dönti el, hogy továbbjut-e a magyar válogatott – ez megtörténik, ha a csehek nem győznek, vagy ha legalább három góllal nyernek.

A nagykárolyi születésű Kovács István – aki 2011-ben megkapta a magyar állampolgárságot is – korábban a Szlovénia–Szerbia találkozót vezette már a németországi foci-Eb-n, 

míg az előző kontinenstornán a Hollandia–Észak-Macedónia meccsen fújta a sípot. A 2022-ben a futballtörténelem első Konferencia-liga-döntőjén bíráskodó Kovács István idén áprilisban a Barcelona–Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-negyeddöntőn tett szert még nagyobb világhírre az erősen vitatható ítéletei miatt.

A Magyar Nemzet megjegyezte, hogy az UEFA-nál bizonyára sokan fogják a fejüket, hogy a bíróküldés úgy alakult, hogy egy erdélyi magyar játékvezető dönthet arról, hogy a magyar válogatott bejut-e az Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről