Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokságra készülő magyar fociválogatott kedd este Írországgal csap össze felkészülési mérkőzésen. A találkozó előtti sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány és Callum Styles válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Az ír csapat rendkívül nehéz ellenfél, nem véletlen, hogy az utolsó két meccsükön Svájcnak és Belgiumnak is feladták a leckét. Fizikális csapat, több angol bajnokságban edződő játékosokkal, magas szintű és intenzitású találkozót várok, talán ez a meccs leginkább a Skócia elleni felkészülésünket szolgálja, fontos, hogyan tudjuk kezelni a nehéz pillanatokat – fogalmazott a keddi ellenfélről Marco Rossi.

magyar labdarúgó-válogatott, MLSZ válogatott, foci, Telki, 2024.06.03., magyarlabdarúgó-válogatott,  MLSZválogatott, edzésTelki, edzés
Rossi és a stáb szeme minden játékost követ
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo

A szövetségi kapitány kitért a magyar válogatottal néhány hónapja szóba hozott Sammie Szmodicsra is, aki immár ír válogatott.

"Volt egy általános megkeresés, ami a médiába kikerült. Írországot választotta, de ez egy logikus lépés a részéről, a szívére hallgatott, ami teljesen érthető. Nem tudok neki felróni semmit, fantasztikus szezonja volt. A legjobbat kívánom neki, leszámítva persze a mostani meccset" - mondta az olasz szakember. 

Szalai Attila játékhiányáról elmondta, ugyan a klubjában szinte semennyit nem játszott, a válogatottból szinte kirobbanthatatlan 2019 óta. Ugyanúgy bízik benne, mint az egész csapatban., ugyanakkor a kapitány elárulta, kedden Dárdai Márton fog a helyén kezdeni, ennek ellenére nem aggódik Szalai állapota miatt, márciusban is remekül helytállt a felkészülési meccseken.

Továbbá a nemrég még műtéten áteső Fiola Attila, kisebb sérülés miatt Horváth Krisztofer, a vasárnapi svájci kupadöntőn pályára lépő Bolla Bendegúz és a kedden érkező Gazdag Dániel sem áll rendelkezésre Írországban.

"Látva a márciusi meccseket, az első félidőkben voltak nehézségeink, ezeket próbáljuk elkerülni” – tekintett vissza a márciusi Törökország és Koszovó elleni találkozókra a kapitány.

magyar labdarúgó-válogatott, MLSZ válogatott, foci, Telki, 2024.06.03., magyarlabdarúgó-válogatott,  MLSZválogatott, edzésTelki, edzés
Négy hiányzója is lesz a magyar válogatottnak az írek elleni felkészülési meccsen
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo

Rossihoz hasonlóan Styles is nehéz meccsre számít

A játékosok közül Callum Styles volt jelen a sajtótájékoztatón. A 24 éves középpályás elárulta, csütörtök reggel csatlakozott a magyar válogatott keretéhez. A Sunderlandnél töltött idejéről elmondta, magas szinten játszott a Championshipben, kiváló társakkal, remek edzővel, s bár sajnálja, hogy nem sikerült a céljaikat elérni, több stílusban is tudott fejlődni. 

"Jól érzem magam, jó formában vagyok. Nyújthattam volna jobb teljesítményt is a csapatomban, de nagyon élveztem a Sunderlandnél töltött időt. Sok tényező befolyásolja az összteljesítményt, most már egyértelműen az Eb-re koncentrálok, magabiztosak lehetünk mert jó a csapatunk" – kezdte Styles, majd arról beszélt, mennyit változott az élete, mióta bemutatkozott a magyar válogatottban.

Amióta a magyar válogatott tagja vagyok, csak boldogság ért. Sok új embert ismertem meg, az pedig, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra azzal egy gyerekkori álmom vált válóra"

A saját helyzetével kapcsolatban leszögezte, mind az edzéseken, mind pedig a válogatott felkészülési találkozón a legjobbját fogja nyújtani, hogy bizonyítsa a szakmai stábnak, lehet rá számítani.

"Természetesen van versenyhelyzet, minden játékos okkal van itt. Igyekszem továbbra is jó teljesítményt nyújtani az edzéseken és a felkészülési meccseken is, de egyénileg minden játékosnak az a feladata, hogy száz százalékot nyújtson – nekem első sorban a középpályán – remélem, hogy a szerepvállalásom majd az Eb-n is előrelendíti a csapatot" - fogalmazott Styles. 

magyar labdarúgó-válogatott, MLSZ válogatott, foci, Telki, 2024.06.03., magyarlabdarúgó-válogatott,  MLSZválogatott, edzésTelki, edzés
Styles nehéz, fizikális meccsre számít
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ír válogatottal kapcsolatban Styles elmondta, több játékost is ismer az angol másodosztályból, közülük Josh Cullent emelte ki, akinek megállítását kulcsfontosságúnak nevezte.

"Sokukkal játszottam már, jó kvalitású játékosok alkotják a skót csapatot a középpályán és a támadósorban is. Ha az irányítójukat meg tudjuk állítani, akkor jó esélyünk lehet és mi diktálhatjuk a tempót. Fizikailag nehéz meccsre számítok" – mondta a magyar válogatott középpályása.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről