Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A magyarokkal azonos Eb-csoportban szereplő skót labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Gibraltárt felkészülési mérkőzésen.

A skótok hétfőn Portugáliában csaptak össze a gibraltári csapattal. Steve Clarke szövetségi kapitány együttese a papírformának megfelelően az első percektől kezdve irányította a meccset, de sokáig nem sikerült gólra váltani a fölényt. 

skót fociválogatott
Kétgólos győzelemmel hangoltak az Eb-re a skótok
Fotó: Twitter

Az Algarve Stadionban rendezett összecsapáson az első félidőben 20-szor probálkoztak kapura a skótok, de ebből csupán három találta el a kaput. Aztán az 58. percben a bizonytalankodó gibraltári védelem hathatós segítségével Kerkez Milos bournemouth-i csapattársa, Ryan Christie szerzett vezetést a skótoknak, akik ezt követően már felszabadultabban játszottak és a hajrában Che Adams kapásból szerzett látványos góljával lezárták a mérkőzést.

A skót fociválogatott keretében nem volt ott a Manchester United középpályása, Scott McTominay, aki még az FA Kupa május 25-i döntőjében sérült meg. A 27 éves játékos a válogatott egyik legfontosabb játékosa, aki a selejtezőkben mind a tíz összecsapáson pályára lépett és ezeken hét gólt szerzett.

A skótok az utolsó felkészülési meccsüket pénteken vívják hazai pályán a finn válogatott ellen. Az Eb-n a házigazda németekkel kezdenek a torna nyitómérkőzésén, június 14-én, majd öt nappal később a svájciakkal, végül június 23-án a magyarokkal csapnak össze az A csoportban. 

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről