Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott a szombati Lengyelország elleni 3-1-es sikert követően vasárnap 19.30-kor Törökország ellen folytatja a szereplését a Szarajevóban zajló Európa-bajnokságon. Trencsényi János csapatára papíron a D csoport legkönnyebb ellenfele vár, a törökök tegnap 9-0-ás kiütésbe szaladtak bele a vb-címvédő románok ellen. Egy újabb magyar-siker akár továbbjutást is érhet, ennek szellemében készül a nemzeti csapat a találkozóra.

A tegnapi Lengyelország elleni sikert követően érthetően jó hangulat volt ma egész nap a válogatottnál. 

Minifoci, Győri Barnabás
Győri Barnabás harca készen 
Fotó: Vaszkó Viktor/Országos Minifutball Szövetség 

A késői kezdés miatt csak éjszaka kerültek ágyba a játékosok, így kevesebb idő jutott a pihenésre is, de a reggelinél már mindenkinek csak a mai törökök elleni találkozó járt a fejében.

Mindenre fel vannak készülve a magyar minifoci-válogatottnál 

A csapat az erőltetett menet ellenére is egy átmozgató edzésen vett részt ma délelőtt, amely igazán jól sikerült. Mint már említettük, a hangulatra sem lehetett panasz, és nem csak a siker miatt volt ez így: a válogatott két játékosa, Seregy Tamás és Győri Barnabás ugyanis kisebb megfázással küzd - a hírek szerint szerencsére ez nem befolyásolja a szereplésüket -, 

ami miatt különleges kineziológia "tape-et", magyarul tapaszt kaptak a nyakukra, utóbbi az orrára is, ami miatt igazán extrém lett a megjelenésük.

Természetesen azonnal érkeztek a zrikák a csapattársaktól, röpködtek a jobbnál jobb megjegyzések, amiket inkább nem idézünk. Egyébként is nagyon jó a csapategység, a közösség a válogatottnál, ami még sokat segíthet a további menetelésben. Délután egy rövid pihenő szerepelt a programban, majd a tatkitkai értekezlet és rövid utazás után este jöhet a minifoci-válogatott második csoportmeccse.

Addig is egy rövid videó arról, hogyan segíthet a tapasz a válogatott játékosainak a vasárnapi találkozón. A focisták mellett a csapat gyógymasszőre, Salacz Tímea árult el részleteket:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről