Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott szombaton Lengyelország ellen játszotta le az első csoportmérkőzését a Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban zajló Európa-bajnokságon. Trencsényi János csapata kiváló első félidőt produkálva végül 3-1-re nyert. 

A mérkőzés előtt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Trencsényi János még egy értekezletet tartott a játékosoknak, ahol a taktikai elemek átbeszélésén volt a hangsúly. 

Kiss Gábor gólöröme
Fotó: Vaszko Viktor / Vaszkó Viktor/OMFSZ

Ezt követően a csapat a lengyel válogatottal közösen busszal indult el a hotelból az Eb-meccs helyszínére, a mintegy két kilométerre lévő Mirza Delibasic Sportcsarnokba. Érdekesség, hogy a csarnok az 1984-es téli olimpiai játékok egyik fő központja volt, de az 1970-es férfi kosárlabda-világbajnokság mérkőzéseinek is helyszínéül szolgált. 

Az első percek tapogatózó játékot hoztak, egyik csapat sem mert igazán kockáztatni, egy-két távoli próbálkozást kellett csak hárítaniuk a kapusoknak. Kemény összecsapásokból sem volt hiány, hiába a jól ismert magyar-lengyel barátság. A hangulatra a késői kezdés ellenére sem lehetett panasz, ahogy egyébként egész nap kiváló volt a hangulat a csarnokban. 
Mindkét válogatott jól megszervezte a védekezését, így kevés igazán komoly helyzet alakult ki. A 12. percben sikerült megszerezni a vezetést, amikor egy 

szép összjáték végén a kapusról kipattanó labdát Kiss Gábor vágta közelről a kapuba (1-0). 

A lengyelek a kapott gól után sem tudtak igazán váltani, a magyar csapat irányította a találkozót. A 16. percben a lengyel kapus nagy bravúrral tolta a kapufára Laczkó lövését. Pillanatokkal később már kétgólos volt a magyar előny Kozó Viktor találata után (2-0).

A magyar csapat a folyatásban sem állt le, 

két perccel később már 3-0 volt az állás, Kiss a gólvonalról lőtt gólt. Az első félidő újabb gólt már nem hozott, így magabiztos magyar vezetéssel mentek a csapatok a szünetre. 

Nagyszerűen játszott a magyar válogatott
Fotó: Vaszko Viktor / OMFSZ

A második félidő elején próbálkoztak a lengyelek a szépítéssel, de sikertelenül. Trencsényi János csapata okosan tartotta a háromgólos előnyét, ha kellett, akkor Tajti védett nagyokat. A lengyelek bő fél óra játék után a kapufát is eltalálták, de az eredmény nem változott. 

Tíz perccel a találkozó előtt szépítettek a lengyelek. Ezt követően is mindent megtettek, hogy még közelebb zárkózzanak, de jól védekezett a magyar válogatott. A 44. percben kellett a szerencse is, a lengyelek a kapufát találták el. Az utolsó percekben már nem esett újabb gól, így a magyar válogatott nagyon fontos három pontot szerzett Lengyelország ellen Szarajevóban. 

A csoport másik mérkőzésén a vb-címvédő románok 9-0-ra verték Törökországot. 

Európa-bajnokság, Szarajevó, D csoport, 1. mérkőzés
Magyarország-Lengyelország 3-1 (3-0)
Magyar gólszerzők: Kiss G. (2.), Kozó V. 

Íme, a magyar minifutball-válogatott 15 fős Eb-kerete:
Kapusok:
Tajti Bence, Bohony Bálint
Mezőnyjátékosok:
Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Csoszánszki Dávid, Domokos Bálint, Kozó Viktor, Laczkó Milán, Nádasi Kornél, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kész Tibor, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Seregy Tamás

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!