Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Sérülés miatt kikerült a skót labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretéből Ben Doak, Szoboszlai Dominik liverpooli klubtársa.

A nemzeti csapatbeli bemutatkozására készülő, 18 éves csatár annak ellenére került be a skótok 28 fős bő keretébe, hogy térdproblémák miatt december óta egyetlen meccsen sem lépett pályára. Doak már a Gibraltár elleni felkészülési meccsén sem játszhatott hétfőn, majd másnap a skót szövetség megerősítette, hogy a fiatal támadó sérülés miatt kihagyja a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságot - számolt be róla az MTI.

Ben Doak, jürgen klopp
Szoboszlai skót klubtársa, Ben Doak sérülés miatt kihagyja az Eb-t 
Fotó: AFP 

A Liverpool 18 éves tehetsége az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve csupán hét tétmeccsen szerepelt és mindössze 345 percet töltött a pályán.

Steve Clarke-nak, a magyarokkal azonos Eb-csoportban szereplő skótok szövetségi kapitányának a gondjait fokozza, hogy a szintén nevezett Lyndon Dykes is kidőlt, a Queens Park Rangers támadója edzés közben vált harcképtelenné. A szakvezető eddig pótlásként a 21 éves Tommy Conwayt hívta be az angol másodosztályú Bristol Cityből.

A csapat első hétfői felkészülési meccsét ugyancsak kihagyta a Manchester United középpályása, Scott McTominay és a Celtic balhátvédje, Greg Taylor, akik kisebb sérüléssel bajlódnak.

Az Eb nyitómérkőzését a skótok vívják a németekkel június 14-én Münchenben. Ezt követően június 19-n, Kölnben a svájciakkal, majd június 23-án, Stuttgartban a magyarokkal csapnak majd össze.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről