Vágólapra másolva!
Egyetlen nappal a németországi foci-Eb döntője után máris új csapatba igazolt a georgiai válogatott csatára, Georges Mikautadze, aki Lyonban folytathatja karrierjét.

Ahogy az várható volt, a németországi foci-Eb lezárultával még jobban felpörög az átigazolási idény, és egy csatár már el is adta magát. A csoportjából harmadik helyen továbbjutó újonc Georgia sokak számára szimpatikus lett őszinte támadófocijával és félelmet nem ismerő játékával. A csapat egyik legjobbja a már sztárként érkező Hvicsa Kvarakhcelia mellett a 23 éves csatár, Georges Mikautadze volt.

Mikautadze
Georges Mikautadze szépen eladta magát a remek játékával
Fotó: AFP

A francia élvonalban szereplő Metz csatára mindhárom csoportmeccsen a kapuba talált, és három góljával az Eb egyik gólkirálya lett (összesen hatan osztoztak ezúttal a címen).

Nem csoda, hogy lecsapott rá a Ligue 1 az elmúlt években igencsak mély gödörbe csúszó sztárcsapata, az Olympique Lyon. A 2002 és 2008 között zsinórban nyert hét bajnoki címével és BL-szerepléseivel hirtelen az ország egyik legsikeresebb klubjává váló OL, az előző idény első felében még a tabella utolsó helyén is állt, tavasszal viszont megtáltosodott, és végül az Európa-liga főtáblát érő 6. helyen zárt.

Az idei szezonban pedig még erősebb lehet, amiben segíthet a Metztől 18 millió euróért megszerzett Mikautadze. A játékos a tervek szerint kedden már meg is érkezik Lyonba, írja a L'Equipe.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről