A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A spanyol válogatott középpályása, Pedri megsérült a németek elleni Eb-negyeddöntőben és már a 8. percben le kellett cserélni. Azóta kiderült, mennyit kell kihagynia a Barcelona klasszisának.

A Barcelona 21 éves középpályása a németek elleni Európa-bajnoki negyeddöntőben sérült meg, miután Toni Kroos durván eltalálta a bal térdét. A német válogatott visszavonuló sztárja mégcsak sárga lapot sem kapott, Pedrit azonban már a 8. percben le kellett cserélni. A fiatal klasszis helyére beállt Dani Olmo végül gólig és gólpasszig jutott a 2-1-es spanyol sikert hozó találkozón, Luis de la Fuente együttese a 119. percben, Mikel Merino fejesével harcolta ki a továbbjutást, kiejtve ezzel a házigazda Németországot.

Euro 2024: Spain - Germany
Mikel Merino góljával jutott tovább Spanyolország
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Pedri számára véget ért az Európa-bajnokság

Pedri azóta átesett az orvosi vizsgálatokon, és kiderült, hogy a bal térde kificamodott, így minden bizonnyal egy hónapot ki kell hagynia, így a németországi Európa-bajnokságon már nem léphet pályára. 

A Barca játékosa az utóbbi három évben kilenc alkalommal volt sérült, ez idő alatt összesen 85 mérkőzést hagyott ki. A spanyol Marca szerint legalább egy hónapot kihagy Pedri, aki mindenesetre végig a csapattársaival marad a kontinenstornán.

A spanyol válogatott az Európa-bajnokság elődöntőjében Franciaország ellen lép pályára kedden, Münchenben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!