Vágólapra másolva!
A Copa América-kiesés után a Paraguayi Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy menesztette Daniel Garnero szövetségi kapitányt és a teljes stábját.

Az egyesült államokbeli Copa América már az elődöntőknél tart, a paraguayi fociválogatott viszont a közelében nem volt annak, hogy eljusson a legjobb négy közé. A D jelű csoportban Paraguay három vereséggel, nulla ponttal zárt: előbb Kolumbia, majd Brazília, végül pedig Costa Rica ellen szenvedett vereséget a csapat.

Paraguay, Brazília, Copa América, paraguayi fociválogatott, Daniel Garnero
A Copa América-kiesés után már nem Daniel Garnero a paraguayi fociválogatott szövetségi kapitánya
Fotó: Aric Becker / AFP

Paraguay 1925 óta először maradt pont nélkül a dél-amerikai kontinenstornán, 

amelyet 1953-ban és 1979-ben megnyert, további hat alkalommal – legutóbb 2011-ben – pedig a második helyen végzett rajta.

A Copa América-kudarc után kicserélődik a paraguayi fociválogatott edzői stábja

A Paraguayi Labdarúgó-szövetség hétfőn a hivatalos közösségi oldalán bejelentette, hogy a korábban argentin és paraguayi klubcsapatoknál dolgozott

Daniel Garnero szövetségi kapitány és a teljes edzői stáb távozik a csapattól. 

Az 55 éves argentin szakember tavaly szeptemberben vette át a paraguayi válogatott irányítását (Guillermo Barros Schelottót váltva, 2025 végéig szóló szerződéssel), ám vele a kispadon az együttes 10 meccsen csupán 2 győzelem és 2 döntetlen mellett 6 vereséget szenvedett.

Paraguay, Brazília, Copa América, Vinícius Júnior
A Real Madrid-sztár Vinícius Júnior (jobbra) és a brazil válogatott sem kegyelmezett a paraguayiaknak, a Copa América-kudarc viszont az edzői stáb tagjainak állásába került
Fotó: Getty Images via AFP / 2024 Getty Images

A következő hetekben a Paraguayi Labdarúgó-szövetség várhatóan bejelenti, hogy ki irányítja a csapatot a folytatásban, ősszel ugyanis folytatódnak a 2026-os világbajnokság dél-amerikai selejtezői. A legutóbbi három vb-ről egyaránt lemaradt paraguayiak hat forduló után a hetedik, interkontinentális pótselejtezőt érő helyen állnak, és szeptemberben, Uruguay ellen folytatják a kvalifikációs sorozatot.

A Copa Américán magyar idő szerint szerdán hajnalban Argentína Kanada ellen, másnap pedig a 27 mérkőzés óta veretlen Kolumbia a Brazíliát kiejtő Uruguay ellen lép pályára a kontinenstorna elődöntőjében.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről