Vágólapra másolva!
A németországi Európa-bajnokság szerdai elődöntőjében az angol labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert Hollandia ellen, így Gareth Southgate csapata lesz a spanyolok ellenfele a vasárnapi fináléban. A meccs után a hollandok csapatkapitánya, Virgil Van Dijk elárulta, hogy Felix Zwayer játékvezető a lefújást követően azonnal eltűnt és kezet sem fogott a játékosokkal.

A holland válogatott Xavi Simons góljával szerzett vezetést, majd Anglia egy véleményes büntetőből egyenlített Harry Kane révén. A Bayern München sztárjának lábát valóban eltalálta Denzel Dumfries, de csak az után, hogy a csatár már ellőte a labdát. Felix Zwayer játékvezető az oldalvonal melletti monitoron nézte vissza az esetet, majd megítélte a 11-est. A meccset végül a csereként beállt Ollie Watkins utolsó pillantban szerzett góljával nyerték meg 2-1-re az angolok, akik a spanyolokkal találkoznak majd a vasárnapi döntőben.

Hollandia, Anglia, holland, angol, válogatott, Eb, Euro, 2024, Harry Kane, Denzel Dumfries
Miután ellőtte a labdát Harry Kane, az angol válogatott támadója, Denzel Dumfries utána rúgott bele a lábába
Fotó: AFP (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

A hollandok csapatkapitánya, Virgil Van Dijk nagyon csalódott volt a kiesést követően, és a német bíróról is elmondta a véleményét, aki azonnal eltűnt a lefújást követően, és kezet sem fogott velük. 

A játékvezető azonnal elrohant a lefújást követően, szerintem ez önmagáért beszél" - 

utalt rá Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa, hogy Zwayer nem akarta, hogy a hollandok kérdőre vonják a véleményes büntető miatt.

Nem találok szavakat most. Borzasztó ilyen későn gólt kapni. Nagyon fáj. Itt kell állnom, de fogalmam sincs, mit mondjak. Nagyon fájdalmas számunkra a kiesés" - 

tette hozzá csalódottan Van Dijk.

A vasárnap 21 órakor kezdődő berlini döntőben az idei Eb-n százszázalékos és három végső sikerükkel csúcstartó spanyolok várnak majd a sorozatban második fináléjukra készülő és első diadalukra hajtó angolokra.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

 

Mindent egy helyen az Eb-ről