A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A feröeri KÍ Klaksvík a hazai 2-1-es győzelem után hosszabbítást követően 3-1-re kikapott a Borac Banja Luka otthonában az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában, így az idei kupakiírásban elmarad a Fradi elleni visszavágó. A magyar bajnoknak a bosnyák bajnok ellen kell kiharcolnia ez Európa-liga főtáblájára jutást.

A bosnyák bajnok, Borac Banja Luka az idegenbeli 2-1-es vereség után hazai pályán hosszabbítást követően 3-1-re legyőzte a feröeri bajnok KÍ Klaksvík csapatát, így ők jutotta be az Európa-liga selejtezőjének rájátszásába, ahol a Ferencváros lesz az ellenfelük. A Fradi és a Klaksvík egy évvel ezelőtt emlékezetes párharcot vívott egymással, amelyből az idegenbeli 0-0 után a Groupama Arénában óriási meglepetésre 3-0-ra nyerő feröeriek jutottak tovább. 

A Fradi végül a Konferencia-ligában sorozatban a második idényben érte el a tavaszi egyenes kieséses szakaszt.

A Ferencváros - Borac Banja Luka párharc első mérkőzését augusztus 22-én a Groupama Arénában, míg a visszavágót egy héttel később, augusztus 29-én a bosnyák csapat otthonában, azaz Banja Lukában rendezik. A győztes az El, míg a vesztes a Konferencia-liga főtábláján folytathatja szereplését.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!