Vágólapra másolva!
Szappanos Pétert Kovácsik Ádámmal pótolj a Paks, amely újabb válogatott focistával erősödött.

Előző héten derült ki, hogy Szappanos Péter a szaúdi ligában érdekelt al-Fateh csapatába szerződött, így érzékeny veszteség érte a paksiakat, hiszen a 33 éves kapus olyan teljesítményt nyújtott, hogy ott volt a nyári Európa-bajnokságon is a magyar válogatott keretében.

Kovácsik Ádám Pakosn folytatja
Fotó: paksifc.hu

Hétfőn jelentette be a Paks, hogy Szappanos helyére Kovácsik Ádám érkezett. Kovácsik Fehérváron lett meghatározó kapus, de karrierje a Budapest Honvédban indult, majd még az utánpótláséveiben került a Ferencvároshoz, ahonnan aztán hosszú légiós évek következtek. 2007-től nyolc éven keresztül Olaszországban játszott a Reggina, a Foligno, a Pavia, valamint a Carpi együttesében. 2015 nyarán tért vissza Fehérvárra, ahol nyolc évig védett, közte egy év győri kölcsönjátékkal. Az előző szezonban viszont a Mezőkövesd kapusa volt. Fehérváron nyert bajnoki címet és Magyar-kupát is, egyszer volt eddig válogatott a 33 éves kapus.

„Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy Paksra igazolhattam. Hálás vagyok, hogy itt lehetek, hogy Szappanos távozása után rám gondoltak a klubvezetők. Céljaim egyértelműek, szeretnék átélni a tavalyihoz hasonló sikeres szezont a csapattal. Jó lenne újra érmet és kupát nyerni, mikor legutóbb ilyenekben volt részem, a kisfiam egész pici volt, de a magam szempontjából is nagyszerű lenne egy elégedett összegzést végezni egy év múlva. Hiányoznak a sikerek. A csapat nagy része ismerős, az öltözői közegről csak csupa jót hallottam. Az összetartó, családias légkör pedig kívülről is látszik, ez a Paks erőssége. Szeretnék mielőbb teljes értékű tagja lenni a csapatnak, izgatottan várom a feladatokat” - mondta a paksiak új kapusa a klub honlapjának.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!