Vágólapra másolva!
A nyári Európa-bajnokság után leköszönő Gareth Southgate ideiglenesen kinevezett utódja, Lee Carsley körül már az első meccse előtt hatalmas a botrány. Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, nem fogja énekelni a nemzeti himnuszt az írek elleni szombati Nemzetek Ligája-meccsen. Az angol sajtóban máris arról cikkeznek, hogy azonnal ki kell rúgni a kapitányt.

Az angol labdarúgóválogatottnál még nem nevezte ki Gareth Southgate végleges utódját, pedig még klasszikus álláshirdetés is megjelent a szövetség honlapján a posztra.

Lee Carsley, angol fociválogatott
Lee Carsley-t máris kirúgatnák az angol fociválogatott éléről
Fotó: Paul ELLIS / AFP)

Máris kirúgatnák Lee Carsley-t

Egyelőre a 2020 óta az angol utánpótlás-válogatottaknál dolgozó, legutóbb az U21-es csapatot vezető Lee Carsley vette át ideiglenesen a szövetségi kapitányi posztot a közelgő Nemzetek Ligája-meccsek miatt.

Lee Carsley nem indított túl jól az angol fociválogatottnál, ugyanis őt már az első meccse előtt lemondatnák az angol sajtóban

- szúrta ki a Magyar Nemzet. Az edző ugyanis arról beszélt, hogy nem fogja énekelni a himnuszt az írek elleni debütáló meccsén Dublinban.

Carsley Angliában született, de játékosként az ír válogatottban lépett pályára negyven alkalommal. Emiatt is volt érdekes, hogy az angol himnuszt énekelni fogja-e Dublinban, ő pedig így indokolta, hogy miért nem:

"A himnusz éneklése olyasmi, amivel már játékosként is küzdöttem Írországban. A bemelegítés és a meccs kezdete között van egy űr, amit a himnuszok is nyújtanak. Szóval ez olyasmi, amit sosem csináltam. Olyankor már mindig a meccsre koncentráltam, az első akciómra. Próbáltam figyelni arra, hogy akkor már ne kalandozzanak el a gondolataim. Ezt a fókuszáltságot edzőként is tovább vittem"

- mondta Carsley, aki hozzátette, az U21-es válogatottnál is szólt a himnusz a meccsek előtt, de akkor ő már a zónában volt.

"Azon agyaltam, hogy az ellenfél hogyan áll fel, és hogyan kezdjük a meccset. Persze maximálisan tisztelem mindkét ország himnuszát, és megértem, milyen sokat jelent mindkét nemzetnek."

A magyarázat nem nyerte el mindenki tetszését, a Daily Mail véleménycikkben kelt ki Carlsley ellen, árulásnak nevezik azt, hogy nem hajlandó énekelni az angol himnuszt, ami miatt szerintük alkalmatlan a szövetségi kapitányi posztra, így a szövetségnek még ma ki kellene rúgnia őt. Az angol válogatott szombaton 18 órakor lép pályára a Nemzetek Ligája B osztályában Írország otthonában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!