Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ronald Koeman megindokolta, miért nem választotta be a keretbe az eddig alapembernek számító Steven Bergwijnt.

A magyarokkal egy Nemzetek Ligája-csoportban szereplő holland válogatott szombaton Bosznia-Hercegovina otthonában kezdi meg az NL-sorozatot, majd három nappal később Németországot fogadja. Ronald Koeman szövetségi kapitány keretében nem szerepel a 35-szörös válogatott Steven Bergwijn, aki a napokban igazolt át 21 millió euróért az Ajax csapatától a Karim Benzemát és N’Golo Kantét is foglalkoztató, szaúd-arábiai al-Ittihad együttesébe. Mint kiderült, a holland keretből éppen e hároméves szerződésnek a megkötése miatt hagyta ki a 26 éves balszélsőt Koeman.

Steven Bergwijn, Ronald Koeman, holland válogatott
Úgy tűnik, amíg Ronald Koeman (jobbra) a holland válogatott szövetségi kapitánya, Steven Bergwijn (balra) már nem lesz ott a csapatban
Fotó: Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP

Ronald Koeman számára megbocsáthatatlan, hogy Steven Bergwijn 26 évesen Szaúd-Arábiába igazolt

„26 évesen elszerződött Szaúd-Arábiába, ezzel nyilvánvalóvá vált számomra, hogy nincsenek ambíciói, mert ennek a döntésnek a hátterében nem állhat semmilyen sportszakmai indok. Ilyen korban egy focistának nem a pénzügyi részt kéne előnyben részesítenie, ráadásul biztos vagyok benne, hogy az Ajaxban is jól megfizették. 

Nem tudom elfogadni a döntését, a válogatott kapuja számára bezárult nálam. 

Nem beszélt velem, de nem is hiszem, hogy szüksége volt rá, mert szerintem tudja, hogy hogyan reagáltam volna" – nyilatkozta Ronald Koeman Steven Bergwijnról.

A holland válogatott idén két alkalommal Magyarország ellen is pályára lép a Nemzetek Ligájában: október 11-én Budapesten, november 16-án pedig Amszterdamban találkoznak a csapatok. Koeman nemrég arról beszélt, hogy biztosan kitölti a 2026-ig szóló szerződését, így Bergwijn minden bizonnyal a magyarok ellen sem szerepel majd a keretben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!