Vágólapra másolva!
Szerdán az Origo is megírta, hogy összesen 43 játékost és sportvezetőt tiltott örökre a futballtól a Kínai Labdarúgó Szövetség. Az egyik vétkes, a dél-koreai Szon Dzsunho hazájába visszatérve elmondta, milyen körülmények között tett beismerő vallomást.

Amint azt szerdán, itt az Origón megírtuk, a Kínai Labdarúgó Szövetség az ország történetének egy legnagyobb bunda- és fogadásibotrányának feltárása végén nem kevesebb, mint 43 focistát és sportvezetőt tiltott el örökre a labdarúgástól. A focisták között volt a Shandong Taishan dél-koreai légiósa, Szon Dzsunho, aki hazájába visszatérve nyomban sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, milyen körülmények között vallotta magát bűnösnek.

(SP)CHINA-HAIKOU-FOOTBALL-CSL-GUANGZHOU CITY VS SHANDONG TAISHAN(CN)
Szon Dzsunho (jobbra) soha többé nem focizhat Kínában, de ezt aligha bánja
Fotó: Xinhua via AFP / Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved

"A rendőrség egy nevetséges dolgokkal vádolt meg. Azt mondták, ha nem teszek vallomást, akkor a feleségemet is letartóztatják, és bedugják ugyanabba a börtönbe, ahol engem tartottak fogva. Amikor mondtam, hogy én semmi olyat nem követtem el, amivel vádolnak, akkor a lányom és a fiam fotóit mutatták meg a telefonon, azt kérdezve, hogy mivel érdemelték meg ezek a gyerek, hogy így járjanak?" - mondta a focista a Szuvonban tartott sajtótájékoztatón.

"Ha a felséged is ide kerül, akkor mi lesz velük? Nem gondolod, hogy a gyerekek szeretnék még látni az apjukat? Szóval, gyorsan tegyél vallomást!" - mondták a focista állítása szerint a rendőrök.

Szon elmondása szerint nem hívhatott ügyvédet, de még csak egy tisztességes tolmácsot sem kapott. Viszont azt ígérték neki, ha bűnösnek vallja magát gyorsabban szabadulhat, vagyis csak azért ismerte el az ellene felhozott vádakat, mert megfenyegették a családját és féltette az életüket.

Kapcsolódó cikk:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!