Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóhírek szerint a Real Madrid 2028-ig meghosszabbítja Bajnokok Ligája-győztes ukrán kapusa, Andrij Lunyin szerződését.

Az előző idényben fontos szerep hárult a Real Madridnál az ukrán válogatott Andrij Lunyinra, mert Thibaut Courtois szinte a teljes szezont kénytelen volt kihagyni elhúzódó térdsérülése miatt. A belga sztár kiválása után a 25 éves kapus remek teljesítményt nyújtott, a Bajnokok Ligájában fontos védésekkel járult hozzá a döntőbe jutáshoz. A Dortmund ellen 2-0-ra megnyert fináléban aztán Carlo Ancelotti a felépülő Courtois-nak adott lehetőséget, Lunyin pedig az idei szezonban sem állhatott még a kapuba. 

A spanyol Marca azonban úgy tudja, a 13-szoros ukrán válogatott játékosra továbbra is számítanak a Realnál, és a jövőre lejáró szerződését 2028-ig meghosszabbítják.

Lunyin 2018-ban került a Zorya Lugansk együttesétől a Real Madridhoz, amely eleinte rendre kölcsönadta más spanyol kluboknak, 2020 nyara óta azonban ő a csapat második számú kapusa. A 191 cm magas játékos a nyári Európa-bajnokságon pályára lépett az ukrán válogatottban, azonban a románok elleni meccsen több hibát is vétett, így a további két csoportmérkőzésen már nem őt játszatta Szergej Rebrov. Lunyin egyelőre kegyvesztetté vált a nemzeti csapatban, mert a szeptemberi Nemzetek Ligája-meccseken is Anatolij Trubin állt az ukránok kapujában.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!