Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga egyik legnagyobb esélyesének tartott Manchester United csalódást keltő döntetlennel kezdte a második számú európai kupasorozat alapszakaszát. A holland Twente elleni találkozó után a gyenge eredmények idején is optimista Erik ten Hag szokatlan módon a saját játékosait kritizálta.

A Manchester United az újabb borzalmas szezonkezdet után a Premier League-ben csupán a tizenegyedik helyen áll, de az Európa-ligában sem sikerült tökéletesen a rajt, ugyanis hiába játszott fölényben odahaza, csak 1-1-es döntetlent játszott a holland Twentével, ahonnan Erik ten Hag játékos- és edzői pályafutása is indult.

erik ten hag
Erik ten Hag a saját játékosait ostorozta a csalódást keltő El-kezdés után
Fotó: AFP 

Az eredmény egyértelműen a vendégekre nézve kedvező, a Manchester United edzője pedig a lefújás után sokkal inkább a holland csapatot dicsérte, mint a sajátját.

"Egyszerűen visszaestünk egy szintet a folytatásban és szinte ajándékba adtunk nekik egy gólt. Nem sikerült befejezni, amit elkezdtünk. Rá kellett volna mennünk egy második gólra, ehelyett egy hatalmas hibával büntettük meg saját magunkat. Tudom, hogy ez csak az első meccs, de egyértelműen meg kellett volna nyernünk. Életük meccse volt. Minden méterért megküzdöttek, mi pedig nem. 

Kilencvenkilenc százalék nem elég. A mentalitásunk általában nagyon jó, ma viszont kritikával élek vele szemben. Nem csak a csapatnak kell tükörbe néznie, én is felelős vagyok ebben

 – fogalmazott Erik ten Hag. 

A Manchester United a hétvégén a szezont szintén döcögősen kezdő Tottenhamet fogadja, majd az Európa-ligában jövő csütörtökön a Porto otthonában javíthat.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!