Vágólapra másolva!
A Transfermarkt nemzetközi adatbázis az új lebonyolítási rendszerben kezdődő Bajnokok Ligája sorozat előtt közzétette a legfrissebb listáját a BL-ben szereplő csapatok legértékesebb focistáiról.

Az első helyen némiképp meglepő módon nem a Real Madridba szerződött francia szupersztár, Kylian Mbappé áll, hanem szintén a spanyol csapatot erősítő Jude Bellingham. Az angol válogatott játékos értékét 180 millió euróra teszi az oldal, akárcsak a második helyen álló Manchester City-támadó Erling Haalandét, a harmadik Vinicius Jr-ét (Real Madrid) vagy a korábban említett Mbappéét. 

Az ok, amiért ez a sorrend az egyforma értékeknél, az az életkor, ugyanis Bellingham még csak 21, Haaland 24, Vinicius szintén 24, míg Mbappé pedig 25 éves. Márpedig itt fordítva számítják az éveket, minél fiatalabb valaki, annál értékesebb.

 

Jól látható a Real Madrid focisták dominanciája az első négy helyen, konkrétan három pozíciót sikerült elhozni a top négyből. A tízes listára 120 millió euró volt a beugró, a tizedik helyen ekkora piaci értékkel áll a spanyol válogatott kiválósága és a Barcelona játékosa, Lamine Yamal.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!