Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig magyar válogatott futballistái, Gulácsi Péter és Willi Orbán hosszú ideje szolgálják a klubot, régóta meghatározó játékosok. Nemrég kiderült, mekkora fizetést kapnak a lipcsei együttesnél.

A lipcseiek rendre remek döntéseket hoznak az átigazolási piacon, legnagyobb sztárjaikat magas összegért adják el a topkluboknak. Szoboszlai Dominikot 70 millió euróért vette meg a Liverpool, Josko Gvardiolért pedig 90 millió eurót fizetett a Manchester City, ezért az RB Leipzignél bőven van miből magas fizetést adni a játékosoknak.

A Bundesliga sztárcsapatánál a támadók keresik a legtöbb pénzt, a holland Xavi Simmons, a belga Lois Openda és a szlovén Benjamin Sesko évente 6 millió eurót kapnak. Őket követik a klub magyarjai: 

a csapatkapitány Willi Orbán évente 5 millió eurót (1,95 milliárd forintot), Gulácsi Péter 4,5 millió eurót (1,79 milliárd forintot) keres - 

számolt be róla a Metropol

Gulácsi Péter és Willi Orbán megbecsült játékosok az RB Leipzig csapatánál
Fotó: AFP (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)

A két magyar, akik 2015 óta a csapat játékosai, a fizetések listáján a 2. kategóriában található, nekik a hűségüket jutalmazza a klub a kiemelt bérrel.

Az együttesnél korábban fizetési sapka volt érvényben, Ralf Rangnick sportigazgató korábban úgy döntött, évi 4,5 millió eurónál többet senki sem kereshet. Az elmúlt években ez azonban emelkedett, mert a Lipcse a Bundesligában és az európai kupaporondon is egyre jobb eredményeket ért el. 

Érdekesség, hogy Sallai Roland a Freiburgban nem Gulácsiék kategóriájába tartozott, a magyar válogatott szélső évente 700 ezer eurót keresett, amelynek a háromszorosáért szerződött a török Galatasaray csapatához.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!