Villám csapott zuhanyzás közben három magyar focistába

Lightning In Ajmer weather india LIGHTNING Ajmer Ajmer city unseasonal rain SKY Rajasthan Himanshu Sharma NurPhoto Lightning flashing No People Thunder THUNDERSTORM BLUE COLOUR CAST Electric blue Atmosphere
Lightning flashing through the sky over the Ajmer city during unseasonal rain in Ajmer, Rajasthan, India on 15 May 2020. (Photo by Himanshu Sharma/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Vasárnap délután közvetett villámcsapás miatt vittek el a mentők három magyar focistát Győrságról. A sportolókat zuhanyzás közben, az öltözőben érte az áramütés.

Vasárnap délután a Győrság KSE hazai pályán játszott edzőmeccset Vámosszabadi csapatával. Az idő borús volt, de viharra nem számítottak a játékosok.

„Győrságon nőttem fel, ha abból az irányból érkeznek a felhők, az rendszerint elkerüli a falut. Az első félidőt gond nélkül le is játszottuk,

– mondta a Kisalföldnek Balogh Zoltán, a Győrság KSE edzője.

A sűrű villámlások miatt háromnegyed négykor mindenki bevonult az öltözőbe.

"Négyen elkezdtünk tusolni, ekkor csapott be a villám.

Azt sem tudtuk hirtelen, mi történt, áramütéshez hasonlót éreztem, zsibbadt a bokám, a többiek is, akik a víz alatt álltak, arra panaszkodtak, mintha megrázta volna őket az áram – folytatja Balogh Zoltán, aki játékosként is pályára lépett a találkozón.

Balogh Zoltán, a Győrság KSE edzője Forrás: Kisalföld

A focisták rögtön hívták a mentőket, akik a három érintettet, Balogh Zoltán és Bejczi Tamás győrsági, valamint Horváth Tibor vámosszabadi játékosokat elvitték a győri kórházba.

„Szerencsére az ijedség nagyobb volt, mint a baj. Nekem is a lábam zsibbadt el, a tusoló alatt voltam, amikor becsapott a villám"

– mondta Horváth Tibor, a Vámosszabadi SE focistája.

Sokáig azt sem lehetett tudni, pontosan hol ért véget a villám útja, kiderült, hogy egy körülbelül száz méterre lévő villanyoszlopba csapott bele hatalmas robajjal, ez okozott a környéken több háztartásban is problémát.

A Kisalföld beszámolja szerint Balogh Zoltán és Bejczi Tamás, valamint Horváth Tibor, a vámosszabadi csapat focistája alapos kivizsgálások után mehettek haza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!