Vágólapra másolva!
Az Aston Martin pilótájának, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak 2026-ig él a szerződése a silverstone-i csapatnál, azonban a spanyol legenda kijelentette, hogy azt követően sem fog visszavonulni a versenyzéstől.

A 43 éves spanyol pilóta a hétvégi, Azeri Nagydíj helyszínén beszélt a jövőbeli terveiről. Mint ismert, az Aston Martin bejelentette, hogy a következő szezontól leszerződtette Adrian Newey-t, a Red Bull mérnökzsenijét, az érkezésével pedig Alonsónak ismét csúcskategóriás autója lehet, amivel esélye lehet a világbajnoki cím megszerzésére. 

Nagyszerű plusz ő a csapatnak. A bejelentés után azonnal írtam neki, de szerintem mindenki más is. Nagyon szerettem volna vele dolgozni”

 - mondta a veterán pilóta, akit Newey korábban "ősellenségének" nevezett amiatt, hogy aktuális csapatával mindig igyekezett borsot törni az általa tervezett versenyautókat vezetők orra alá.

Fernando Alonsónak meg sem fordul a fejében a visszavonulás
Fotó: AFP/Gabriel Bouys

Fernando Alonso a Forma-1-es mezőny legidősebb pilótája, a szerződése pedig a 2026-os szezon végéig szól. Mivel Adrian Newey 2025 márciusáig a Red Bull alkalmazásában áll, így a jövő évi autókra kevés ráhatása lesz, a Forma-1 szabályrendszere ugyanakkor 2026-tól jelentősen megváltozik, így az új korszakot már egy teljesen Newey tervezte géppel kezdheti majd meg az Aston Martin és a Fernando Alonso, aki kijelentette, hogy 2026 után sem fog visszavonulni. 

2026-ban vezetni fogok, 2026 után pedig a Forma-1-ben vagy egy másik sorozatban szerepelek majd. Ha nem a Forma-1-ben, akkor is az Aston Martin csapatában leszek, szóval remélhetőleg élvezni fogom ezt a fényes jövőt. A Le Mans-i Valkyrie program is formálódik és jövőre debütál, ki tudja mi lesz 2027-ben, 2028-ban vagy 2029-ben?"

 - mondta Alonso utalva ezzel arra, hogy a szerződése lejárta után átkerülhet az Aston Martin World Endurance programjába.

A kétszeres világbajnok spanyol legenda 2027-ben már 47 éves lesz. Ennyi idősen legutóbb a francia Maurice Trintignant vezetett a Forma-1-ben, aki az 1964-es Olasz Nagydíjon a British Racing Motors színeiben indult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!