Szergej Rebrov számára a Fradi olyan, mintha a családja lenne

Szerhij Sztanyiszlavovics Rebrov Fradi Szerhij Sztanyiszlavovics Rebrov ukrán válogatott labdarúgó, labdarúgóedző, jelenleg a Fradi vezetőedzője
Szerhij Sztanyiszlavovics Rebrov ukrán válogatott labdarúgó, labdarúgóedző, jelenleg a Fradi vezetőedzője
Vágólapra másolva!
A Ferencvárost 25 év után újra a Bajnokok Ligája főtáblájára vezető ukrán edző, Szergej Rebrov Csisztu Zsuzsának mesélt a nagy menetelésről, Cristiano Ronaldo dühéről, sőt még arról is, hogy milyen hobbival tud kikapcsolódni.

„Mindenki tudja, hogy számomra két fontos dolog van: hogy értsék a játékot és, hogy sokat fussanak. Ez viszont csak együtt működik, hiszen, ha nem futsz, nem segítesz a csapatnak, de, ha nem érted a játékot, akkor miért szaladgálsz feleslegesen – mi nem atléták vagyunk" – szögezte le a 46 éves szakember, majd hozzátette, hogy a játékosok pontosan tudják, hogy mi az elvárás velük szemben az egyes posztokon és tisztában vannak azzal is, hogy, ha nem megfelelő a játékuk, akkor már ott áll mögöttük egy csapattársuk, aki csak arra vár, hogy ő is lehetőséget kapjon.

Szergej Rebrov két év alatt a Ferencváros történetének sikeredzői közé került Fotó: Polyák Attila - Origo

A Juventus elleni, idegenbeli BL-mérkőzésről Rebrov így beszélt: „jó volt látni Ronaldo arcát, dühös volt, amiért nem igazán bírtak velünk. Később elmagyaráztam a srácoknak: hiába, ha valaki egyénileg jó, ha több pénzért is játszik, aznap mi csapatként igenis jobbak voltunk és megérdemeltünk volna egy pontot".

Rebrov elárulta, hogy a szakma milyen jeles képviselőitől tanulta a legtöbbet, de őszintén beszélt arról is, hogy míg alapfizetése nem mondható magasnak a Fradinál, addig az elért sikerekért kapott prémiuma már annál inkább.

"Ha jönnek a sikerek, akkor azt a klubnak illik honorálni a tréner felé. A foci, valljuk meg: üzlet és ennek mindenhol így kellene működnie – ha többet szeretnél, akkor dolgozz keményebben".

A szakami titkok mellett még egy érdekességet megtudhatunk Szergej Rebrovról: mégpedig azt, hogy kedvenc hobbija a rádióamatőrködés, amivel egyszerre tud kikapcsolódni és teljesen feltöltődni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!