Kabaréba illik, amit a pancser szerelő csinált a világ egyik legjobb kerékpárosával - videó

CYCLING WIELRENNEN CYCLISME COURSE DES RAISINS DRUIVEN KOERS Horizontal
Belgian Remco Evenepoel of Deceuninck - Quick-Step after winning the 'Druivenkoers' one day cycling race, 192 km from and to Overijse, Thursday 26 August 2021. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ (Photo by LAURIE DIEFFEMBACQ / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi borzalmakat kellett átélnie egy ügyetlen szerelő jóvoltából Remco Evenepoelnak a kerékpáros Benelux Körverseny első szakaszán.

A hétfői első, Surhuisterveen és Dokkum közötti 169,6 kilométeres szakaszon a Deceuninck–Quick-Step 21 éves klasszisa (junior világ- és Európa-bajnok időfutamban és mezőnyversenyben, a felnőttek között pedig előbbi számban van már Eb-aranya és vb-ezüstje is) defektet kapott, aminek az orvoslása papíron egy pár másodperces rutinmunka. Papíron.

Csakhogy a bajban a segítségre siető neutral autóból (a szervezőkkel szerződésben álló, valamennyi csapatnak szervizt biztosító társaság) kiugró szerelő csak fokozta a belga bringás kínjait. Evenepoel mutatta neki, hogy az első kerékkel van a gond, mire ő nekiugrott kivenni a hátsót, majd kezelésbe vette immár az elsőt. Azonban nem boldogult a kereket rögzítő csavarral, és az egyre idegesebben csapkodó Evenepoel és a kínlódó szerelő mellett szépen elhúzott az egész mezőny.

A videó elején látható a műsor:

Aztán csak kijött az a kerék a villából, akkor meg ahelyett, hogy gyorsan berakta volna a bicikli mellett heverő cserekereket, a kivett kerékkel az autó felé szaladt, miközben Evenepoel már az ideg-összeomlás szélén táncolt. Aztán még jött egy kis kínlódás a visszacsavarozással, de legalább amikor belökte a versenyzőt, akkor nem borította föl - alighanem ezt már Evenepoel is sikernek könyvelte el.

A World Tour-sorozatba, azaz a legmagasabb kategóriába tartozó verseny első szakaszát aztán a belga Tim Merlier (Alpecin-Fenix) nyerte, míg Evenepoel a mezőnnyel ért be, 57 másodperces hátránnyal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!