Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Az ayrshire-i Brownings the Bakers pékség piacra dobta az az első Tartan Army pitét, amelyet a skót fociszurkolók táboráról nevezték el. Skóciában egy ilyen elfogyasztása, egy kis Bovrillal (sűrű és sós marhahúslé sűrítmény) együtt nagy hagyomány, vannak, akik a futballt pusztán a félidőben zajló zabálás miatt szeretik.

Akár nyer Skócia, akár nem, országszerte elérhetők a 2024-es Európa-bajnokság egész ideje alatt a Tartan Army piték, amit 2,30 fontért (körülbelül 1000 forint) lehet kapni. 

Tartan Army pite
Nagyon jól néz ki a Tartan Army pite
Fotó: browningsbakers.com

Ha a skótok végre nyernének, elfogyna az összes pite

Az 1945-ben alapított Brownings the Bakers pékség nagyon híres a különböző pitéiről, többek között a skót és a díjnyertes Kilmarnock pitéről is, amely steakkel van töltve. 

A The Scotsman újságírója elmondta, hogy bár nem futballrajongó, úgy döntött, hogy megkóstolja ezt a húsos finomságot. Arra készült, hogy megízleljen egy egyedi pitét, erre bőven kapott is esélyt, ugyanis azonnal 17 darabot küldött neki a cég. 

"Így majdnem két hete minden nap egy pitét ebédeltem, mindezt a kutatás jegyében. Miután majdnem mindet eltüntettem, a hónap hátralévő részében csak saláta lesz a menüben" - mondta az újságíró, aki beszámolt arról is, hogy meglepődött, mennyire szép marad a sütés után is a pite. 

"A darált töltelék nagyon finomra van vágva, a tészta pedig meglehetősen vékony, így ez könnyebb, mint az átlagos pite. Tulajdonképpen simán befaltam kettőt egy ültő helyemben, ami nagyon hazafias cselekedet tőlem."

Hozzátette, ha valaki otthon fogyasztja, akkor tálalja a Tartan Army pitét sült babbal, de paradicsomszósszal is nagyon jó lehet. 

Végül nem ettem meg mind a 17 darabot, néhányuk most a fagyasztóban fészkelődik, talán az örökkévalóságig. Megfontolnám a kiolvasztást, ha Skócia nyer egy meccset, esetleg a 2028-as vagy 2032-es Európa-bajnokságon.

A skóciai Aldi egyébként új szerződést írt alá a Pie Sports pite-specialistákkal is, akik kebabpitét készítenek. Ezek „minőségi kebabhússal vannak töltve, titkos családi recept mártással vannak bevonva, és pelyhes omlós leveles tésztába vannak burkolva”.

Az Aldi 105 skót üzletében 25 000 ilyen fűszeres sütemény fog landolni.

"Szeretnék-e kóstolót venni belőlük? Nem, köszönöm, azt hiszem, teljesen kiégtem. Inkább kérem a salátámat" - írta az újságíró, aki azért újra nekilát majd a zabálásnak, ha a skótok vasárnap legyőzik a magyarokat.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről