Vágólapra másolva!
Lezárult a nevezési időszak, az idei szezonzáróval kapcsolatban ismertté vált az indulók száma. A HUMDA Országos Rally Bajnokság záró futamán az ORB/ORC kategóriát negyvenhat, a Historic mezőnyét pedig tizenhét páros alkotja. A ORB2-ben huszonegy, míg az ORB3-ban huszonöt egység várja a rajtot. Összességében tehát a legendás gyorsasági szakaszokon 109 autót láthat majd a Zemplén Rallyra kilátogató közönség.

Az idei Zemplén Rallyt október 25-27-e között rendezik meg. A futam központja Szerencs lesz, itt állítják fel a rajt- és a céldobogót; a volt cukorgyár területén pedig a szervizparkot. Az első versenynapon a rajtceremóniát tartják meg a Szerencsi várban, szombaton és vasárnap pedig a gyorsasági szakaszokat bonyolítják le. 

Több mint száz páros nevezett a Zemplén Rallyra
Fotó: zemplenrally.hu

A futam másfélszeres pontszorzóval bír, ezért a teljesítendő táv is hosszabb, mint egy átlagos bajnoki futam esetében. A mezőny a 17 mért szakasz során több mint 160 versenykilométert teljesít.

A szakág mindenképpen új abszolút bajnokot avat, az elsőségért ugyanis négy olyan páros küzd, akik abszolútban még soha nem értek fel a csúcsra. 

A pontversenyt Csomós Miklós és Nagy Attila vezeti, de a második helyen álló Turán Frigyes-Zsiros Gábor, a harmadik Velenczei Ádám-Vánsza Zsolt, illetve a negyedik Német Gábor-Németh Gergely párosnak is van matematikai esélye arra, hogy 2024-ben a legjobb magyar ralis legyen. 

A vitás kérdések tehát október utolsó hétvégéjén, a Zemplénben dőlnek el.

Zemplén Rally
Időpont: 2024. október 25-27.
Versenyközpont, rajt-céldobogó: Szerencs, Rákóczi-vár
Szervizpark: Szerencs, volt cukorgyár
Értékelt bajnoki osztályok: ORB/ORC, Historic, ORB2, ORB3
Gyorsasági szakaszok: Mezőzombor, Fony, Szemere, Erdőbénye, Aranyosi-völgy, Óhuta, Hernádvécse, Mád


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!