Iváncsik Tamás kimaradt az olimpiai keretből

Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos szövetségi kapitány kijelölte a londoni olimpiára utazó férfikézilabda-válogatott előzetes keretét. A névsor július 27-ig sérülés vagy egyéb különleges esemény miatt változhat. A 14+1 fős keretből kimaradt a súlyos sérülésből felépült Iváncsik Tamás, bekerült viszont a szintén sérülésből visszatérő Ilyés Ferenc.
Vágólapra másolva!

"A szabályoknak megfelelően meg kellett neveznem azt a 14 plusz 1 fős keretet, amely Londonba utazhat" - idézte a kapitányt a szövetség honlapja. "A keret azonban nyílt, a bő keret tagjai versenyben vannak, és a csapattal együtt készülnek tovább."

Mocsai úgy fogalmazott, az utazó keret névsora a július 19-i, szegedi, Tunézia elleni mérkőzést követően válhat véglegessé. "A múlt héten a szlovéniai Roglán magaslaton, ideális körülmények között készülhettünk, a munka hetven százaléka erőnléti jellegű volt, összesen 15 edzésen részt a játékosok. Mostantól a stratégia, technikai jellegű munka kerül előtérbe. Bízom benne, hogy a keret valamennyi tagja, tehát a megnevezett 15 játékoson kívül mindegyik kerettag továbbra is a versenyhelyzetnek megfelelően készül velünk tovább."

A 14+1 fős keretnek nem tagja Iváncsik Tamás, aki januári térdműtéte után júniusra épült fel teljesen, ezzel együtt bízott benne, hogy ott lehet Londonban. A hasonló helyzetben levő Ilyés Ferenc ugyanakkor bizalmat kapott Mocsaitól, ő márciusban szenvedett külső bokacsonttörést, szintén műteni kellett, és ő is júniusra lett százszázalékos.

A magyar férfiválogatott olimpiai kerete:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém KC), Mikler Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém KC), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: Mocsai Tamás (Hannover, német), Nagy László (FC Barcelona, spanyol)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém KC), Lékai Máté (Celje, szlovén)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém KC), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém KC), Pérez Carlos (MKB Veszprém KC)
Balszélső: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém KC), Vadkerti Attila (Pick Szeged)
Tartalék: Laluska Balázs (MKB Veszprém KC)

A bő keret további tagjai:
Ancsin Gábor (Pick Szeged), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém KC), Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém KC), Nagy Kornél (Dunkerque HB Grand Littoral, francia), Putics Barna (VfL Gummersbach, német), Szöllösi Szabolcs (Csurgói KK)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!