Feladta a Tourt a riói olimpia miatt

BELGACYCLING WIELRENNEN CYCLING CYCLISME TDF RONDE VAN FRANKRIJK SQUARE FORMAT
British Mark Cavendish of Dimension Data celebrates as he crosses the finish line to win the fourteenth stage of the 103rd edition of the Tour de France cycling race, 208,5km from Montelimar to Villars-les-Dombes, on Saturday 16 July 2016. This year's Tour de France takes place from July 2nd to July 24th. BELGA PHOTO YORICK JANSENS
Vágólapra másolva!
A brit Mark Cavendish feladta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt a 17. szakasz előtt.
Vágólapra másolva!

A döntés során figyelembe vették, milyen komoly terhelést kapott a 31 éves kerekes az előző szakaszokon, és milyen fizikai igénybevétel várna rá a folytatásban. Hangsúlyozták: szeretnék biztosítani a lehetőséget számára, hogy megfelelően felkészülhessen az augusztus 5-én kezdődő Rio de Janeiró-i olimpiára, és ott és jól szerepelhessen.

"Rendkívül élvezetes és sikeres heteken vagyok túl, ezért

- fogalmazott a pályán és országúton is világbajnok Cavendish, aki a pályakerékpárosok omnium versenyszámában indul a brazíliai ötkarikás játékokon.

Forrás: BELGA/AFP/Yorick Jansens

Hozzátette: a fáradtságszintjének elemzése során megállapították, hogy amennyiben folytatja a versenyt, az káros hatással lehetne az olimpiai szereplésére.

Cavendish szombaton idei negyedik, pályafutása során a harmincadik szakaszát nyerte meg a Tour de France-on,

az örökrangsorban csak az ötszörös bajnok belga Eddy Merckx előzi meg

34 szakaszgyőzelemmel. A brit versenyző - aki összesítésben a 155. helyen áll - a szerdai 17. etapon már nem áll rajthoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!