Vágólapra másolva!

Nyílt sziklamászó nap Csobánkán

Az Excelsior hegymászó szakosztály augusztus 31-én ingyenes és nyílt sziklamászó napot rendez. Az Oszoly-sziklát most bárki legyőzheti biztonságos keretek között, csak cipője és ruhája legyen strapabíró!

Aki a bordásfalon fel tud mászni, az a sziklával is megbirkózik - állítja Lázár István, az ingyenes hétvégi esemény főszervezője. Az Excelsior hegymászó szakosztály immár negyedik éve hirdeti meg a nyílt sziklamászó napot. Az Oszoly-sziklánál a szervezők megismertetik a sporttal, a kőzettel, a mászás körüli hangulattal az érdeklődőket, akik a nap végére elsajátíthatják a sziklán való mozgás alapjait. Akinek ez után is folytatni van kedve, jelentkezhet az alapfokú tanfolyamra.

Forrás: Arany-Média


Szombat reggel a Batthyány téren 8 órakor a HÉV peron végénél várják a bátor jelentkezőket, de a helyszínen 9-12 óra között is lehet csatlakozni. A mászófal Pomázról busszal - vagy autóval - közelíthető meg; Csobánka főtéréről már látható a szikla, melyet gyalog lehet elérni. - Ez egy egész napos program, akár egy teljes család számára, hiszen ha nem másznak is, de a természetben lehetnek. A részvételhez különösebb készültség és felszerelés sem szükséges, egy strapabíró edzőcipő és szabadidőruha elegendő. Mindenképpen olyan öltözetet érdemes felvenni, ami szabad mozgást biztosít, és nem baj, ha esetleg kicsit kopott lesz, vagy koszos; a sziklától horzsolódhat, koszolódhat - ajánlják a szervezők. Bővebb információ az egyesület (06-20) 981-7487-es vagy (06-20) 414-2962-es számán kérhető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!