A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Két napon át hiába várt a segítségre: mivel az nem érkezett meg, négy kilométert hason csúszva tett meg egy balesetet szenvedett magányos norvég hegymászó, és végül megmenekült.

Mint arról a norvég Vöröskereszt beszámolt, Arne Hamre egy hete indult útnak egy Oslótól 320 kilométerre délnyugatra fekvő hegységben, és menedékházról menedékházra haladva kapaszkodott fölfelé. Csütörtökön azután megcsúszott egy sziklán, és súlyos combcsonttörést szenvedett.

Amikor nem érkezett meg idejében a következő menedékházhoz, vöröskeresztes mentők és rendőrök indultak keresésére helikopteren. A balesetet szenvedett hegymászó látta is őket, integetett nekik, de a magasból nem vették észre a fekvő embert. Két nap telt el így, s ekkor Hamre úgy döntött: ha hason csúszva is, de megpróbál visszajutni az utolsó menedékházhoz. Kezeit zoknijával igyekezett védeni, és mindent elfogyasztott, ami nedvességet tartalmazott.

Végül is a mentőosztagok öt napra eltűnésének ismertté válása után, hétfőn akadtak rá a farkaséhes, szomjazó, szúnyogoktól félholtra csípett 33 éves férfira - ekkor már csak egy kilométerre volt a menedékháztól. Nyomban kórházba szállították - jelentette az AP.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!