A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Párizsból indulva kilenc-tíz hónap alatt futva akar eljutni Tokióba, és így egész Európát és Ázsiát átszeli az 52 éves Le Havre-i Serge Girard francia amatőr sportoló, foglalkozására nézve biztosítási ügynök.

Vasárnap vág neki a nagy útnak, de nem egyedül: két terepjárón öten kísérik el.

Kísérői havonta váltják majd egymást. Ami a poggyászt illeti, Girard főleg vizet visz magával az útra, ugyanis ebből naponta mintegy tíz litert szándékozik meginni. Becsomagolt 50 pár cipőt, hatvan tubus fényvédő krémet és 20 liter masszírozáshoz használt olajat is.

- A sportolás szemszögéből nézve valószínűleg Tibet jelenti majd a legnagyobb kihívást. Az ottani 2500 kilométeres utat átlag 5000 méteres magasságban kell megtennem, és közben át kell haladnom egy 6000 méter magas hágón. - mondta el a vékony férfi, aki 177 centiméter magas, testsúlya alig hatvan kilogramm.

Girard szerint főleg az egykori közép-ázsiai szovjetköztársaságokban támadhatnak nehézségei. Ha majd azokat leküzdve Sanghajban kijut a Csendes-óceán partjára, ott repülőgépre száll, amely átviszi Japánba. Ez azonban még nem jelenti az út végét: csaknem egy hónapot vesz majd igénybe az, amíg végigfut a japán szigeteken.

A 19 300 kilométeres futás különben nem az első kihívás, amelyet a férfi vállalt. Korábban 52 nap alatt átfutott az Egyesült Államokon, végigfutott Ausztrálián, egész Dél-Amerikán, és nyugat-keleti irányban az afrikai kontinensen.

"Eurázsia átszelését" azonban az eddigieknél is nagyobb teljesítménynek tartja Girard, aki 30 éves korában kezdett el futni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!