A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Indul a visszaszámlálás: hetek vannak már csak hátra az első honi fedett pálya átadásáig, amely várhatóan március 15-től várja a látogatókat a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

A Magyar Curling Szövetség vezetősége nyilvánosságra hozta a 2005-ös versenynaptárát, amely számos érdekességet tartalmaz. Márciusban elkészül az első magyarországi fedett curlingcsarnok a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban, ami előreláthatóan március 15-étől várja a látogatókat. A létesítmény ünnepélyes avatása április első hétvégéjén lesz, ekkor rendezik az országos bajnokságot.

A további sportági csemegék közül mindenképpen ki kell emelni a novemberi I. Magyar Ifjúsági és Junior Országos Bajnokságot, valamint az I. Hungarian Curling Cup-ot, hiszen a hasonló (utánpótlás és nemzetközi) versenyeket eddig - egyértelműen a létesítményhiány miatt - nélkülözniük kellett a sportág hazai kedvelőinek és művelőinek.

Ami a csapatokat illeti: a magyar férfi- és nőicurling-válogatott elindult a 2005-ös cseh bajnokságon. A Szekeres Ildikó (skip), Béres Alexandra (vice skip), Nagy Gyöngyi, Bartalus Krisztina, Dr. Bóta Rózsa összetételű csapat hibátlan teljesítménye arról árulkodik, hogy a hölgyeknek sikerült megőrizniük a decemberi, szófiai Európa-bajnokságon mutatott remek formájukat.

Szégyenkeznie természetesen a Nagy György (skip), Németh Balázs (vice-skip), Bartalus Gábor, Barna Krisztián összetételű férfi együttesnek sem kell, hiszen ötven százalékos mérlege bíztató a további három (plusz egy) fordulóra nézve.

a cseh bajnokság első fordulójának eredményei
nők
Magyarország - Frozen 17-4
Magyarország - Brno 14-2
Magyarország - Trutnov 14-0
Magyarország - Susice 12-4

férfiak
Magyarország - Savona Praha 5-9
Magyarország - Zlata Praha 9-6

A prágai viadal következő körét február 12-13.-án (jövő hétvégén) rendezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!