Vágólapra másolva!
A budapesti II. kerület képviselő-testületének döntése értelmében az önkormányzat - ellenszolgáltatás nélkül - átveszi a Hidász utcai lovarda üzemeltetését a Honvédelmi Minisztériumtól, így az változatlan módon üzemelhet tovább - közölte az önkormányzat.

A kerület az üzemeltetéssel járó feladatok ellátását a Pasaréti Lovas Hagyományőrző Közhasznú Társaságra bízta, amely társaságot a lovardát használók alakították - írja közleményében az önkormányzat.

Horváth Csaba polgármester elmondta: a lovardát a kht. tagjai saját forrásokból kívánják fenntartani és üzemeltetni, emellett egy 33 millió forintos bankgarancia meglétét is igazolták.

Hozzátette: a II. kerületi önkormányzat is segíteni fog a fenntartásban, és tárgyalásokat folytat a fővárosi önkormányzattal is. Az önkormányzat hosszú távú tervei között szerepel, hogy a későbbiekben a lovarda tulajdonjogát is átvenné az államtól.

December elején lakossági tüntetést szerveztek a lovardánál, tiltakozásul az ellen, hogy a Honvédelmi Minisztérium be akarja zárni a sporttelepet, mert azt más célokra kívánta volna használni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!