Beindult az irányítókeringő az NFL-ben, Alex Smith csapatot vált

Divisional Round - Pittsburgh Steelers v Kansas City Chiefs GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
KANSAS CITY, MP - JANUARY 15: Quarterback Alex Smith #11 of the Kansas City Chiefs walks off of the field in a losing effort against the Pittsburgh Steelers in the AFC Divisional Playoff game at Arrowhead Stadium on January 15, 2017 in Kansas City, Missouri. Peter Aiken/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ugyan egész Amerika és az NFL Super Bowl-lázban ég, vannak csapatok (kettő kivételével az összes), amik már a jövőre gondolnak. Így tett a Washington Redskins és a Kansas City Chiefs is, amelyek nyélbe ütötték a 2018-as év eddigi legnagyobb üzletét: a KC irányítója, Alex Smith a fővárosba költözik.

A cserének két fő mozgatórugója van: egyrészt a Chiefs a tavalyi újoncbörze első körének 10. helyén az irányító

Patrick Mahomesot választotta, aki egy év padozás után készen áll arra, hogy átvegye a csapatot.

Smith hiába produkálta karrierje legjobb évét 2017-ben, 33 évesen nem szerepel a Kansas hosszútávú tervei között, Mahomes ezért is került oda. Ráadásul a kiváló szezonnak köszönhetően Smith csereértéke sokat nőtt, ideje volt értékre váltani.

Patrick Mahomes zöld utat kapott Kansas Cityben Forrás: AFP/2017 Getty Images/Maddie Meyer

De miért volt szüksége a Redskinsnek egy irányítóra, ha már ott van Kirk Cousins? Nos, pontosan Cousins személye miatt. Ugyanis vele lassan két éve vitában áll a csapat, folyamatosan csak egyéves szerződéseket kap (az úgynevezett franchise taget, amelyet csak úgy rátehet a Washington, a játékos megkérdezése nélkül), hosszabb időre viszont nem sikerült megállapodniuk a feleknek. Az elmúlt két szezon másról sem szólt, minthogy Cousins menni szeretne, vagy hosszabb megegyezést, az új irányító érkezésével pedig úgy tűnik, eldőlt a kérdés:

a játékos mehet, amerre lát.

Smith ára egyébként egy 2018-as harmadikos körös draftjog és a cornerback Kendall Fuller volt.

Kirk Cousinst valószínűleg már nem látjuk többet a Redskins mezében Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jason Hanna

Mindent egy helyen az Eb-ről