A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Zion Williamson és a New Orleans nélkül kezdődik az NBA rájátszása

San Antonio Spurs v New Orleans Pelicans GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
Zion Williamson bemutatkozására várt mindenki
Vágólapra másolva!
A Sacramento Kings és a New Orleans Pelicans is elvesztette az esélyét a rájátszásba kerülésre az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján.

A Sacramento a Houstontól kapott ki, melyben a csereember Austin Rivers karriercsúcsot jelentő 41, a pontversenyt vezető James Harden pedig 32 ponttal rukkolt elő.

A Pelicans a rájátszásért küzdő San Antonióval szemben maradt alul, ami egyben azt jelentette, hogy a tavalyi amatőrbörzén elsőként elkelt Zion Williamson - aki esélyes az Év újonca címre - playoff nélkül zárja első NBA-idényét.

Zion Williamson nem ilyen kezdésről álmodozhatott Forrás: AFP/2020 Getty Images/Chris Graythen

A Portland főként Damian Lillard 51 pontjával verte meg a Philadelphiát, a Trail Blazers ásza lett az NBA történetének a tizedik kosarasa, aki legalább tízszer eljutott 50 pontig.

A címvédő Toronto a Memphis legyőzésével megszerezte az alapszakasz második helyét a keleti főcsoportban, míg a Boston már biztosan a harmadik helyen végez.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be, ahol a szünet előtt a rájátszásba már bejutó vagy oda eséllyel pályázó 22 csapat zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban" vívja meg a végjáték mérkőzéseit. Minden csapat nyolc mérkőzést játszik az alapszakaszból, majd augusztus 17.-én indul a rájátszás, a finálé pedig legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények:
Oklahoma City Thunder-Washington Wizards 121-103
Toronto Raptors-Memphis Grizllies 108-99
New Orleans Pelicans-San Antonio Spurs 112-122
Boston Celtics-Orlando Magic 122-119 - hosszabbítás után
Portland Trail Blazers-Philadelphia 76ers 124-121
Sacramento Kings-Houston Rockets 112-129
Los Angeles Clippers-Brooklyn Nets 120-129

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!