A szezon felénél sem járunk, és máris megdőlt egy rekord az NBA-ben

Philadelphia 76ers v Brooklyn Nets - Game Three GettyImageRank2 People Full Length Basketball - Sport USA New York City One Person Sports Activity Brooklyn - New York Incidental People Photography Facial Expression Philadelphia 76ers Brooklyn Nets - Baske
NEW YORK, NEW YORK - APRIL 18: Greg Monroe #55 of the Philadelphia 76ers reacts after a play in the first quarter against the Brooklyn Nets during game three of Round One of the 2019 NBA Playoffs at Barclays Center on April 18, 2019 in the Brooklyn borough of New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Elsa/Getty Images/AFP (Photo by ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétfő esti Minnesota Timberwolves-Boston Celtics mérkőzésen pályára lépett az idei szezon 541. játékosa, márpedig ennyi kosaras még egyetlen idényben sem kapott szerepet az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, az NBA-ben.

Greg Monroe hétfőn reggel írta alá tíz napra szóló szerződését a Timberwolvesszal, és este már be is mutatkozott, méghozzá nem is rosszul: 25 perc alatt 11 pontot és 9 lepattanót jegyzett a 108-103-ra megnyert mérkőzésen. Hogy néz ki egy villámigazolás az NBA-ben? Nos, Monroe vasárnap este még a G-League-ben szereplő Washington Go-Go játékosa volt, hétfőn hajnali 4-kor kelt, irány a repülőtér, ahol törölték az első járatát, 7 órakor aztán elrepült Chicagóba, ott átszállt a minneapolisi gépre, ahová 11 körül megérkezett. Jöhetett a kötelező COVID-teszt, a papírok aláírása, egy kis pihenés, majd délután 4-kor az edzőterem, ahol végre megismerhette új csapattársait.

Greg Monroe (55) játékára nem lehetett panasz:

"Nem fogok hazudni: Jaylen Nowell (egyik új csapattársa - a szerk.) óriásit játszott. De a meccs előtt gőzöm sem volt, hogy ki ő. Elképesztő volt, de életemben először láttam. De a játék ugyanaz, csak az emberek változnak benne. Ma egy fiatal srác kihasználta a kínálkozó lehetőséget" - mondta a 31 éves Monroe a 22 éves csapattársról.

Monroe a pályára lépésvel egy rekordot is megdöntött: az NBA-ben egy szezonban még soha korábban kapott lehetőséget 541 kosaras. Most a COVID-helyzet miatti rengeteg karanténba kényszerülő játékos helyett behívott újak miatt ez is megtörtént. És még sehol nem tartunk a szezonban, hiszen a 82 meccses alapszkaszból a csapatok többsége 32-34 mérkőzést játszott le.

Monroe sztorija egyébként nem hétköznapi történet. A 2010-es drafton elsőként választotta ki a Detroit Pistons, összességében pedig a nagyon előkelő hetedik helyen kelt el, azonban nem tudta igazán megvetni a lábát a ligában. Az elmúlt években összesen hat csapatnál fordult meg hosszabb-rövidebb ideig, de játszott Németországban és Oroszországban is. Az NBA-be 2019 után tért vissza.