A ligaelső és a címvédő is kikapott az NBA-ben

Phoenix Suns v Miami Heat GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 08: Tyler Herro #14 of the Miami Heat drives against Cameron Payne #15 of the Phoenix Suns during the second half of an NBA basketball game at Visa Athletic Center at ESPN Wide World Of Sports Complex on August 8, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ashley Landis - Pool/Getty Images/AFP (Photo by POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A ligaelső Phoenix Suns és a címvédő Milwaukee Bucks is kikapott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Suns a Miami Heattől szenvedett sima vereséget hazai pályán. Mindkét csapatnak sok hiányzója volt, de floridaiakat gyötörte meg jobban a COVID: összesen 12 játékosra nem számíthattak. Számíthattak viszont Tyler Herróra, aki 33 pontjával idénycsúcsot ért el. A Heat 22 triplát vágott be, és a liga egyik legjobban dobó csapatát 38 százalékon tarotta mezőnyből.

A címvédő Milwaukee a Charlotte Hornets otthonában maradt alul nyolc ponttal. A Bucksban Jannisz Antetokunmpo 43 pontot szerzett, de ez is kevés volt a sikerhez.

A LA Clippers otthonában győztes Memphis Grizzlies úgy érte el sorozatban nyolcadik győzelmét - hasonlóra utoljára 2015-ben volt példa -, hogy legjobbjára, Ja Morantra ezúttal nem számíthatott.

Az Indiana Pacers hat vereség után tudott végre győzni. A Utah Jazz elleni siker egyik legfőbb letéteményese, a litván center, Domantas Sabonis volt, aki kerriercsúcsot jelentő 42 ponttal zárta a mérkőzést, úgy, hogy 22 mezőnykísérletéből 18-at váltott pontra.

Volt bőven segítsége is az este során: a padról beszálló irányító, Lance Stephenson 16 pontot és 14 gólpasszt tett a közösbe, míg Duane Washington és Justin Holiday 16, illetve 15 pontot ért el. A vendégek legjobbja a 36 pontos Donavan Mitchell volt.

Eredmények:
Boston Celtics-New York Knicks 99-75
Phoenix Suns-Miami Heat 100-123
Charlotte Hornets-Milwaukee Bucks 114-106
Detroit Pistons-Orlando Magic 97-92
Indiana Pacers-Utah Jazz 125-113
Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 108-123